IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Mladen Plakalović, prijedlog Smučarskog saveza RS: Pjongčang idući izazov

Milan Zubović
IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Mladen Plakalović, prijedlog Smučarskog saveza RS: Pjongčang idući izazov

Banjaluka - Drugu godinu zaredom Mladen Plakalović prijedlog je Smučarskog saveza Republike Srpske za akciju „Glasa Srpske“ Izbor deset najboljih sportista RS.

Kada je riječ o biatlonu i ski trčanju ponovo je bio bez premca u Srpskoj i BiH ove godine gdje je osvojio sva prva mjesta dok je imao dosta uspjeha na međunarodnom planu. Kao najznačajniji rezultat ističe se peto mjesto na Slavik kupu u Slovačkoj.

- Na svim domaćin trkama bio sam pobjednik dok mi je najdraže peto mjesto iz Slovačke kada sam skupio 52 FIS boda što je najbolji rezultat nekog takmičara iz BiH svih vremena. Tada nas je nastupilo više od 120 i nisam očekivao da ću biti u samom vrhu, jer nisam mnogo poznavao konkurenciju, ali sam dao sve od sebe i kroz cilj prošao kao peti. Rad na treninzima se isplatio i bilo je samo pitanje kada ću stići do jednog takvog rezultata - izjavio je Plakalović.

A norma za Svjetski kup je jedan rezultat ispod 60 FIS bodova, a Mladen ih ima tri. Izborio je A normu za Zimske olimpijske igre u Pjongčangu i nada se da će putovati u Južnu Koreju što bi mu bio treći put da nastupi na najvećoj zimskoj sportskoj sceni.

- Trenutno sam na obuci za policajca i nadam se da ću dobiti slobodne dane da otputujem u Pjongčang jer se ipak radi o Zimskim olimpijskim igrama gdje će se okupiti najbolji sportisti svijeta. Dobro sam odradio pripreme tokom ljeta i veoma mi je žao što se neću takmičiti tokom većeg dijela sezone jer mi je ova obuka vrlo bitna pa ne mogu izostajati sa predavanja. Ipak, održaću formu za Pjongčang jer imam slobodne vikende kada ću trenirati i spremati se za ZOI - kazao je Plakalović.

Drugi put kandidat

Prošle godine zauzeo je deseto mjesto na Izboru deset najboljih sportista Republike Srpske i sada se nada boljem plasmanu.

- Za mene je bila čast što sam bio među deset najboljih, jer je to bilo priznanje za mene kao i za sport kojim se bavim. Ova nominacija takođe mi mnogo znači i nadam se da ću biti bolje plasiran nego prošle godine - rekao je Plakalović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana