ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Драган Бабић, приједлог Рафтинг савеза РС:Довеслао до првог мјеста у Еврокупу

Милан Зубовић
ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Драган Бабић, приједлог Рафтинг савеза РС:Довеслао до првог мјеста у Еврокупу

Бањалука - Дебитант међу кандидатима за Избор десет најбољих спортиста је рафтер Драган Бабић, док и његов савез први пут има приједлог за акцију „Гласа Српске“.

Наиме, прошле године дошло је до раздвајања рафтинга и кајака, па су оба савеза сада самостални, а члан Нектар Дајак клуба је први који ће се наћи међу номинованима за титулу најбољег у Републици Српској. Ове године Бабић је као капитен екипе освојио три прва и једно друго мјесто у дисциплинама спринт, хед ту хед, слалом и спуст, те прво мјесто у генералном пласману на првенству БиХ. Освајач је првог мјеста у генералном пласману Еврокупа, а освојио је пет првих, девет других и једно треће мјесто на тркама тог такмичења. Тријумфовао је на маратону у Чешкој, гдје је наступило 58 такмичара.

- Након раздвајања савеза, част ми је што сам први којег је нови савез предложио као кандидата за Избор десет најбољих спортиста Српске. Ове године било је много такмичења и поносан сам на сваку медаљу, а посебно се истиче Свјетски куп у Бањалуци, гдје смо били први у конкуренцији професионалних екипа. Још се истиче и маратон у Чешкој, гдје је било шездесетак екипа, а ми смо довеслали до првог мјеста - изјавио је Бабић.

Осим такмичења на домаћем и регионалном нивоу, идуће године очекује их наступ на два велика такмичења.

  • Прво ћемо на Европско првенство, које ће у јулу бити одржано у Братислави, а потом на Свјетско првенство у Аргентини у новембру. Тешко је рећи шта можемо тамо очекивати јер не знамо остале екипе, али с обзиром на досадашње резултате, вјерујем да ћемо имати успјеха - казао је Бабић.

Бабић, који се налази на позицији задњег десног веслача у чамцу, сматра да је ово најзанимљивији спорт на дивљим водама,

- Раније сам се бавио кајаком и кануом, али ми је рафтинг много занимљивији јер је екипни веслачки спорт на дивљим и водама, па много тога зависи од колектива и сви морају да буду координисани јер у супротном нема побједе - казао је Бабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана