IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Dragan Babić, prijedlog Rafting saveza RS:Doveslao do prvog mjesta u Evrokupu

Milan Zubović
IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Dragan Babić, prijedlog Rafting saveza RS:Doveslao do prvog mjesta u Evrokupu

Banjaluka - Debitant među kandidatima za Izbor deset najboljih sportista je rafter Dragan Babić, dok i njegov savez prvi put ima prijedlog za akciju „Glasa Srpske“.

Naime, prošle godine došlo je do razdvajanja raftinga i kajaka, pa su oba saveza sada samostalni, a član Nektar Dajak kluba je prvi koji će se naći među nominovanima za titulu najboljeg u Republici Srpskoj. Ove godine Babić je kao kapiten ekipe osvojio tri prva i jedno drugo mjesto u disciplinama sprint, hed tu hed, slalom i spust, te prvo mjesto u generalnom plasmanu na prvenstvu BiH. Osvajač je prvog mjesta u generalnom plasmanu Evrokupa, a osvojio je pet prvih, devet drugih i jedno treće mjesto na trkama tog takmičenja. Trijumfovao je na maratonu u Češkoj, gdje je nastupilo 58 takmičara.

- Nakon razdvajanja saveza, čast mi je što sam prvi kojeg je novi savez predložio kao kandidata za Izbor deset najboljih sportista Srpske. Ove godine bilo je mnogo takmičenja i ponosan sam na svaku medalju, a posebno se ističe Svjetski kup u Banjaluci, gdje smo bili prvi u konkurenciji profesionalnih ekipa. Još se ističe i maraton u Češkoj, gdje je bilo šezdesetak ekipa, a mi smo doveslali do prvog mjesta - izjavio je Babić.

Osim takmičenja na domaćem i regionalnom nivou, iduće godine očekuje ih nastup na dva velika takmičenja.

  • Prvo ćemo na Evropsko prvenstvo, koje će u julu biti održano u Bratislavi, a potom na Svjetsko prvenstvo u Argentini u novembru. Teško je reći šta možemo tamo očekivati jer ne znamo ostale ekipe, ali s obzirom na dosadašnje rezultate, vjerujem da ćemo imati uspjeha - kazao je Babić.

Babić, koji se nalazi na poziciji zadnjeg desnog veslača u čamcu, smatra da je ovo najzanimljiviji sport na divljim vodama,

- Ranije sam se bavio kajakom i kanuom, ali mi je rafting mnogo zanimljiviji jer je ekipni veslački sport na divljim i vodama, pa mnogo toga zavisi od kolektiva i svi moraju da budu koordinisani jer u suprotnom nema pobjede - kazao je Babić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana