Горан Ступар, најбољи спортиста Босанске Крајине 1991. године Монтенова пјесма и даље у глави

Синиша Котараш
Горан Ступар, најбољи спортиста Босанске Крајине 1991. године Монтенова пјесма и даље у глави

БЕРЛИН - Сјајни рукометаш Борца, Горан Ступар, био је изабран за најбољег давне 1991. године, а вољом судбине, било је то посљедњи пут да су се бирали најбољи спортисти Босанске Крајине.

Тада 19-годишњи Ступар имао је одлучну сезону иза себе у којој је са Борцем освојио Куп ИХФ, а са У21 репрезентацијом Србије, Свјетско првенство у Атини.

За жири Избора спортисте није било дилеме, најбољи за 1991. био је убојити бек “црвено-плавих”, а да тријумф рукометаша буде потпун, побринуо се још један играч Борца Божидар Јовић пласманом на шесто мјесто.

- Било је то давно и, за мене, дивно вријеме. Није фраза, заиста ми је била част што сам баш ја проглашен за најбољег спортисту Босанске Крајине. Поготово штио је конкуренција и тада, баш као и сада, била изузетно јака. Те вечери у тадашњем Дому културе вјечно ћу се сјећати, поготово што је на самом проглашењу пјевао легендарни Кемал Монтено пјесму “Некако с прољећа”. Нажалост, првог наредног прољећа сви знамо шта се десило - присјећа се Ступар.

За њега је 1991. година уједно била и прекретница у каријери јер је сам себи доказао да може да буде равноправан у игри и са много старијим и искуснијим рукометашима.

- Славили смо у финалу Купа ИХФ против страшног ЦСКА, које је тада предводио Талант Душебајев, али је мени у сјећању више остало полуфинале против Тусема. У првом мечу који смо изгубили са седам голова разлике, судије су нас “масакрирале”, али смо у “Борику” у огромну подршку са трибина, све успјели да надокнадимо. Послије је, као шлаг на торту, дошла и титула свјетског првака у Атини. Уз мене у репрезентацији је био и Божидар Јовић, а ја сам изабран у најбољу седморку првенства. Уз то, постигао сам тада више од 30 голова што је, поред Ненада Перуничића и Недељка Јовановића, заиста био велики успјех - појаснио је Ступар.

Говорећи у манифестацији “Гласа Српске”, Ступар је посебно нагласио како је већ сама чињеница да је неко у конкуренцији за најбољег, велика ствар.

- То наше подручје Босанске Крајине, а сада Републике Српске, било је увијек јако у свим спортовима, што ја волим да кажем, од шаха па до пикада, и огроман је успјех уопште се наћи на том списку најбољих. Знам да је за мене то била велика част и сатисфакција за сав уложени труд - закључио је Ступар.

Навија за Љубишића

Некадашњи рукометаш Борца не крије да би волио да ове године титулу најбољег понесе голман “црвено-плавих” Бојан Љубишић.

- Пратим га дуго, али ово што он ради у посљедњих неколико година је једноставно невјероватно. Заслужено је проглашен за најбољег рукометаша БиХ за прошлу сезону, уз њега су уско везани и сви успјеси које је Борац остварио у ове двије, три године, тако да ме није изненадило што се нашао на листи најбољих. Навијам за њега и има мој глас да буде и најбољи - истакао је Ступар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана