Goran Stupar, najbolji sportista Bosanske Krajine 1991. godine Montenova pjesma i dalje u glavi

Siniša Kotaraš
Goran Stupar, najbolji sportista Bosanske Krajine 1991. godine Montenova pjesma i dalje u glavi

BERLIN - Sjajni rukometaš Borca, Goran Stupar, bio je izabran za najboljeg davne 1991. godine, a voljom sudbine, bilo je to posljednji put da su se birali najbolji sportisti Bosanske Krajine.

Tada 19-godišnji Stupar imao je odlučnu sezonu iza sebe u kojoj je sa Borcem osvojio Kup IHF, a sa U21 reprezentacijom Srbije, Svjetsko prvenstvo u Atini.

Za žiri Izbora sportiste nije bilo dileme, najbolji za 1991. bio je ubojiti bek “crveno-plavih”, a da trijumf rukometaša bude potpun, pobrinuo se još jedan igrač Borca Božidar Jović plasmanom na šesto mjesto.

- Bilo je to davno i, za mene, divno vrijeme. Nije fraza, zaista mi je bila čast što sam baš ja proglašen za najboljeg sportistu Bosanske Krajine. Pogotovo štio je konkurencija i tada, baš kao i sada, bila izuzetno jaka. Te večeri u tadašnjem Domu kulture vječno ću se sjećati, pogotovo što je na samom proglašenju pjevao legendarni Kemal Monteno pjesmu “Nekako s proljeća”. Nažalost, prvog narednog proljeća svi znamo šta se desilo - prisjeća se Stupar.

Za njega je 1991. godina ujedno bila i prekretnica u karijeri jer je sam sebi dokazao da može da bude ravnopravan u igri i sa mnogo starijim i iskusnijim rukometašima.

- Slavili smo u finalu Kupa IHF protiv strašnog CSKA, koje je tada predvodio Talant Dušebajev, ali je meni u sjećanju više ostalo polufinale protiv Tusema. U prvom meču koji smo izgubili sa sedam golova razlike, sudije su nas “masakrirale”, ali smo u “Boriku” u ogromnu podršku sa tribina, sve uspjeli da nadoknadimo. Poslije je, kao šlag na tortu, došla i titula svjetskog prvaka u Atini. Uz mene u reprezentaciji je bio i Božidar Jović, a ja sam izabran u najbolju sedmorku prvenstva. Uz to, postigao sam tada više od 30 golova što je, pored Nenada Peruničića i Nedeljka Jovanovića, zaista bio veliki uspjeh - pojasnio je Stupar.

Govoreći u manifestaciji “Glasa Srpske”, Stupar je posebno naglasio kako je već sama činjenica da je neko u konkurenciji za najboljeg, velika stvar.

- To naše područje Bosanske Krajine, a sada Republike Srpske, bilo je uvijek jako u svim sportovima, što ja volim da kažem, od šaha pa do pikada, i ogroman je uspjeh uopšte se naći na tom spisku najboljih. Znam da je za mene to bila velika čast i satisfakcija za sav uloženi trud - zaključio je Stupar.

Navija za Ljubišića

Nekadašnji rukometaš Borca ne krije da bi volio da ove godine titulu najboljeg ponese golman “crveno-plavih” Bojan Ljubišić.

- Pratim ga dugo, ali ovo što on radi u posljednjih nekoliko godina je jednostavno nevjerovatno. Zasluženo je proglašen za najboljeg rukometaša BiH za prošlu sezonu, uz njega su usko vezani i svi uspjesi koje je Borac ostvario u ove dvije, tri godine, tako da me nije iznenadilo što se našao na listi najboljih. Navijam za njega i ima moj glas da bude i najbolji - istakao je Stupar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana