“Глас Српске” 66. пут организује Избор десет најбољих спортиста: Дејан Савић на челу жирија

Милан Зубовић
“Глас Српске” 66. пут организује Избор десет најбољих спортиста: Дејан Савић на челу жирија

БАЊАЛУКА - На челу жирија Избора десет најбољих спортиста Републике Српске за 2020. годину биће прослављени ватерполиста Дејан Савић, који је са задовољством прихватио позив из “Гласа Српске.

Један од најбољих и најтрофејнијих ватерполо стручњака у историји каже да се увијек лијепо осјећа у Републици Српској и да се зато прихватио посла и одговорности које носи именовање на мјесту предсједника жирија.

- У једну руку сам срећан што сам добио прилику да учествујем у раду најстарије манифестација оваквог типа у региону. Учинио бих то и раније, али једноставно нисам могао да уклопим термине са организаторима због обавеза у националном тиму Србије. Ето, у години коју ћемо памтити углавном по одгађањима спортских догађаја, имам више времена него што сам се надао, па сам са задовољством прихватио позив пријатеља из Бањалуке. Са друге стране, свестан сам да нас чека одговоран посао, али верујем да ћемо га одрадити без грешке и да ћемо изабрати најбоље од најбољих - рекао је Савић.

Поред њега, чланови жирија биће прослављени фудбалер Вуле Тривуновић, најбољи куглаш Српске свих времена и лауреат из 2004. године Ђорђе Паштар, представник Министарства породице, омладине и спорта, уредник спортске редакције Радио-телевизије Републике Српске Драган Новаковић, уредник спортске редакције “Независних новина” Горан Караћ те уредник спортске редакције “Гласа Српске” Душан Репија.

Већ према устаљеној пракси, чланови спортске редакције “Гласа” контактирали су са струковним савезима у Српској, који су номиновали 22 кандидата за улазак у одабрано друштво. Прва сједница жирија заказана је за четвртак када ће бити усвојене и скраћене листе кандидата.

С обзиром на погоршану епидемиолошку ситуацију и сама завршна манифестација биће другачија него што је уобичајено. Светковина спорта Српске традиционално је одржавана у Банском двору уз присуство неколико стотина спортиста, спортских радника те људи из самог врха политичког и друштвеног живота. То нажалост овај пут неће бити могуће па ће проглашење најбољих бити емитовано 21. децембра у 20.10 часова на програму Радио-телевизије Републике Српске.

Поред избора десет најбољих, биће додијељено још десет награда, признања и плакета и то у категоријама: најбољи спортиста из Републике Српске, најбољи тренер, амбасадор спорта РС, плакета за допринос јачању специјалних и паралелних веза Републике Српске и Србије, плакета за дугогодишњи допринос развоју спорта, најбољи спортски догађај године, плакета за изузетна достигнућа у параолимпијском спорту, плакета за изузетан спортски подухват године, плакета постхумно као и “Златно перо - Лимун Папић” намијењено најбољем спортском новинару Српске за текућу годину.

Љубишић брани круну

Најбољи спортиста Републике Српске за прошлу годину Бојан Љубишић поново је номинован од Рукометног савеза Републике Српске, па ће имати прилику да одбрани круну.

- Иако је спортска година била прилично сиромашна због пандемије вируса корона, већина савеза је успјела да организује првенства Српске и БиХ, а доста спортиста наступило је и на међународној сцени па ћемо, судећи према пријавама, поново имати тежак задатак - рекао је уредник спортске редакције “Гласа Српске” Душан Репија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана