“Glas Srpske” 66. put organizuje Izbor deset najboljih sportista: Dejan Savić na čelu žirija

Milan Zubović
“Glas Srpske” 66. put organizuje Izbor deset najboljih sportista: Dejan Savić na čelu žirija

BANjALUKA - Na čelu žirija Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske za 2020. godinu biće proslavljeni vaterpolista Dejan Savić, koji je sa zadovoljstvom prihvatio poziv iz “Glasa Srpske.

Jedan od najboljih i najtrofejnijih vaterpolo stručnjaka u istoriji kaže da se uvijek lijepo osjeća u Republici Srpskoj i da se zato prihvatio posla i odgovornosti koje nosi imenovanje na mjestu predsjednika žirija.

- U jednu ruku sam srećan što sam dobio priliku da učestvujem u radu najstarije manifestacija ovakvog tipa u regionu. Učinio bih to i ranije, ali jednostavno nisam mogao da uklopim termine sa organizatorima zbog obaveza u nacionalnom timu Srbije. Eto, u godini koju ćemo pamtiti uglavnom po odgađanjima sportskih događaja, imam više vremena nego što sam se nadao, pa sam sa zadovoljstvom prihvatio poziv prijatelja iz Banjaluke. Sa druge strane, svestan sam da nas čeka odgovoran posao, ali verujem da ćemo ga odraditi bez greške i da ćemo izabrati najbolje od najboljih - rekao je Savić.

Pored njega, članovi žirija biće proslavljeni fudbaler Vule Trivunović, najbolji kuglaš Srpske svih vremena i laureat iz 2004. godine Đorđe Paštar, predstavnik Ministarstva porodice, omladine i sporta, urednik sportske redakcije Radio-televizije Republike Srpske Dragan Novaković, urednik sportske redakcije “Nezavisnih novina” Goran Karać te urednik sportske redakcije “Glasa Srpske” Dušan Repija.

Već prema ustaljenoj praksi, članovi sportske redakcije “Glasa” kontaktirali su sa strukovnim savezima u Srpskoj, koji su nominovali 22 kandidata za ulazak u odabrano društvo. Prva sjednica žirija zakazana je za četvrtak kada će biti usvojene i skraćene liste kandidata.

S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju i sama završna manifestacija biće drugačija nego što je uobičajeno. Svetkovina sporta Srpske tradicionalno je održavana u Banskom dvoru uz prisustvo nekoliko stotina sportista, sportskih radnika te ljudi iz samog vrha političkog i društvenog života. To nažalost ovaj put neće biti moguće pa će proglašenje najboljih biti emitovano 21. decembra u 20.10 časova na programu Radio-televizije Republike Srpske.

Pored izbora deset najboljih, biće dodijeljeno još deset nagrada, priznanja i plaketa i to u kategorijama: najbolji sportista iz Republike Srpske, najbolji trener, ambasador sporta RS, plaketa za doprinos jačanju specijalnih i paralelnih veza Republike Srpske i Srbije, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, najbolji sportski događaj godine, plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu, plaketa za izuzetan sportski poduhvat godine, plaketa posthumno kao i “Zlatno pero - Limun Papić” namijenjeno najboljem sportskom novinaru Srpske za tekuću godinu.

Ljubišić brani krunu

Najbolji sportista Republike Srpske za prošlu godinu Bojan Ljubišić ponovo je nominovan od Rukometnog saveza Republike Srpske, pa će imati priliku da odbrani krunu.

- Iako je sportska godina bila prilično siromašna zbog pandemije virusa korona, većina saveza je uspjela da organizuje prvenstva Srpske i BiH, a dosta sportista nastupilo je i na međunarodnoj sceni pa ćemo, sudeći prema prijavama, ponovo imati težak zadatak - rekao je urednik sportske redakcije “Glasa Srpske” Dušan Repija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana