Дејан Станковић: Нећу чекати нових 20 година да дођем поново

Милан Зубовић
Дејан Станковић: Нећу чекати нових 20 година да дођем поново

Бањалука - Чак 20 година било је потребно да легендарни српски фудбалер Дејан Станковић поново посјети Бањалуку. Учинио је то у својству предсједника жирија Избора десет најбољих спортиста које је ове године по 65. пут организовао "Глас Српске".

Позив да буде предсједник жирија некадашњи ас Црвене звезде, Лација и Интера прихватио је на "прву" јер не жели да прекида везе са Републиком Српском, гдје има много пријатеља, а један од њих је и некадашњи саиграч Винко Мариновић. Њих двојица заједно су водили велике битке у првенству тадашње СР Југославије, али и на евросцени, гдје у посебном памћењу свих "делија" остају утакмице са Кајзерслаутерном и Барселоном у некадашњем Купу побједника купова.

- Ни сам не могу веровати да је прошло 20 година од мог последњег доласка у Бањалуку и надам се да нећу чекати нових 20 да поново дођем. Све се много променило и то набоље, па је једино штета што немам времена да мало боље разгледам град и поздравим све пријатеље које имам овде и испричам се са њима. Један од њих је и Винко, којег сам, на срећу, видео, па смо се подсетили наших играчких дана на "Маракани" када сам био на почетку каријере, а он већ стандардан играч - изјавио је Станковић.

Да му народ из Републике Српске много значи, свједочи и податак да је јуче ујутро стигао у Београд из кинеског Шангаја, потом се упутио у Бањалуку, а већ данас ће бити у Милану, гдје га чека посао у млађим категоријама Интера.

- Тачно је да сам превалио огроман број километара, али кад се нешто воли, онда ништа није тешко ни далеко. Позив свог народа са ове стране Дрине нисам могао да одбијем и велико је задовољство што сам председник жирија ове године. Долазим у Србију, посећујем родбину и пријатеље, али волим и сва остала места јер сам се ужелео причати на српском језику, пошто сам већ 21 годину у иностранству - рекао је Станковић који је са репрезентацијом СР Југославије, СЦГ и Србије играо на три свјетска првенства и једно вријеме био рекордер по броју наступа за тим са државним грбом, док га није претекао Бранислав Ивановић.

Чланови жирија

Поред Станковића, ове године у жирију су били прослављена скијашица са Пала Жана Новаковић, фудбалски тренер Слободан Старчевић, помоћник министра породице, омладине и спорта Републике Српске Марио Ђуран, виши стручни савјетник у Министарству породице, омладине и спорта РС Оливер Гачић, уредници спортских редакција Радио-телевизије РС, "Независних новина" и "Гласа Српске" Драган Новаковић, Горан Караћ и Душан Репија, као и члан спортске редакције "Гласа" Милан Зубовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана