Dejan Stanković: Neću čekati novih 20 godina da dođem ponovo

Milan Zubović
Dejan Stanković: Neću čekati novih 20 godina da dođem ponovo

Banjaluka - Čak 20 godina bilo je potrebno da legendarni srpski fudbaler Dejan Stanković ponovo posjeti Banjaluku. Učinio je to u svojstvu predsjednika žirija Izbora deset najboljih sportista koje je ove godine po 65. put organizovao "Glas Srpske".

Poziv da bude predsjednik žirija nekadašnji as Crvene zvezde, Lacija i Intera prihvatio je na "prvu" jer ne želi da prekida veze sa Republikom Srpskom, gdje ima mnogo prijatelja, a jedan od njih je i nekadašnji saigrač Vinko Marinović. Njih dvojica zajedno su vodili velike bitke u prvenstvu tadašnje SR Jugoslavije, ali i na evrosceni, gdje u posebnom pamćenju svih "delija" ostaju utakmice sa Kajzerslauternom i Barselonom u nekadašnjem Kupu pobjednika kupova.

- Ni sam ne mogu verovati da je prošlo 20 godina od mog poslednjeg dolaska u Banjaluku i nadam se da neću čekati novih 20 da ponovo dođem. Sve se mnogo promenilo i to nabolje, pa je jedino šteta što nemam vremena da malo bolje razgledam grad i pozdravim sve prijatelje koje imam ovde i ispričam se sa njima. Jedan od njih je i Vinko, kojeg sam, na sreću, video, pa smo se podsetili naših igračkih dana na "Marakani" kada sam bio na početku karijere, a on već standardan igrač - izjavio je Stanković.

Da mu narod iz Republike Srpske mnogo znači, svjedoči i podatak da je juče ujutro stigao u Beograd iz kineskog Šangaja, potom se uputio u Banjaluku, a već danas će biti u Milanu, gdje ga čeka posao u mlađim kategorijama Intera.

- Tačno je da sam prevalio ogroman broj kilometara, ali kad se nešto voli, onda ništa nije teško ni daleko. Poziv svog naroda sa ove strane Drine nisam mogao da odbijem i veliko je zadovoljstvo što sam predsednik žirija ove godine. Dolazim u Srbiju, posećujem rodbinu i prijatelje, ali volim i sva ostala mesta jer sam se uželeo pričati na srpskom jeziku, pošto sam već 21 godinu u inostranstvu - rekao je Stanković koji je sa reprezentacijom SR Jugoslavije, SCG i Srbije igrao na tri svjetska prvenstva i jedno vrijeme bio rekorder po broju nastupa za tim sa državnim grbom, dok ga nije pretekao Branislav Ivanović.

Članovi žirija

Pored Stankovića, ove godine u žiriju su bili proslavljena skijašica sa Pala Žana Novaković, fudbalski trener Slobodan Starčević, pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Mario Đuran, viši stručni savjetnik u Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS Oliver Gačić, urednici sportskih redakcija Radio-televizije RS, "Nezavisnih novina" i "Glasa Srpske" Dragan Novaković, Goran Karać i Dušan Repija, kao i član sportske redakcije "Glasa" Milan Zubović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana