За развој кошарке: Mozzart уз Баскет клуб Бијељина

Mozzart
За развој кошарке: Mozzart уз Баскет клуб Бијељина

Да је кошарка један од најпопуларнијих спортова у Бијељини, свједочи све већи број клубова који у овом граду окупљају љубитеље игре под обручима свих генерација.

Сви они прије седам мјесеци добили су нови терен за тренинге и утакмице који је обновила компанија Mozzart. Подршка са исте адресе сада је стигла Баскет клубу Бијељина који ће наставити да тренира на новом терену у Mozzart опреми.

Велика похвала компанији Mozzart која својим акцијама доприноси популарности и афирмацији спорта широм региона, нарочито кошарке.

 Поред донације у дресовима за наш клуб, велика захвалност и за реновирање терена на градском стадиону, гдје наш клуб тренира и на којем су многи играчи направили прве кошаркашке кораке - поручује Милан Кајмаковић, предсједник Баскет клуба Бијељина.

 

Клуб је своју традицију кренуо да гради прије седам година, а тренутно у екипи имају 20 сениора. Такмиче се у 3џ3 Лиги Републике Српске, на иностраним 3џ3 турнирима, а највећи успјех им је титула републичког 3џ3 првенства 2021. године.

 

Њихове боје су до сада бранили бројни квалитетни кошаркаши са ових простора, међу којима је Војин Илић, сениорски репрезентативац БиХ који им се придружио на турниру у Шпанији прошлог љета.

 

Клуб ће од сљедеће сезоне, заиграти у Другој кошаркаској лиги Српске, па не крију амбиције за учешћем на што више домаћих и иностраних такмичења, али и остваривање што бољих резултата. Уз праву подршку истинских пријатеља кошарке, попут Mozzartа, за будућност клуба и овог спорта у Бијељини не брину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана