Za razvoj košarke: Mozzart uz Basket klub Bijeljina

Mozzart
Za razvoj košarke: Mozzart uz Basket klub Bijeljina

Da je košarka jedan od najpopularnijih sportova u Bijeljini, svjedoči sve veći broj klubova koji u ovom gradu okupljaju ljubitelje igre pod obručima svih generacija.

Svi oni prije sedam mjeseci dobili su novi teren za treninge i utakmice koji je obnovila kompanija Mozzart. Podrška sa iste adrese sada je stigla Basket klubu Bijeljina koji će nastaviti da trenira na novom terenu u Mozzart opremi.

Velika pohvala kompaniji Mozzart koja svojim akcijama doprinosi popularnosti i afirmaciji sporta širom regiona, naročito košarke.

 Pored donacije u dresovima za naš klub, velika zahvalnost i za renoviranje terena na gradskom stadionu, gdje naš klub trenira i na kojem su mnogi igrači napravili prve košarkaške korake - poručuje Milan Kajmaković, predsjednik Basket kluba Bijeljina.

 

Klub je svoju tradiciju krenuo da gradi prije sedam godina, a trenutno u ekipi imaju 20 seniora. Takmiče se u 3dž3 Ligi Republike Srpske, na inostranim 3dž3 turnirima, a najveći uspjeh im je titula republičkog 3dž3 prvenstva 2021. godine.

 

Njihove boje su do sada branili brojni kvalitetni košarkaši sa ovih prostora, među kojima je Vojin Ilić, seniorski reprezentativac BiH koji im se pridružio na turniru u Španiji prošlog ljeta.

 

Klub će od sljedeće sezone, zaigrati u Drugoj košarkaskoj ligi Srpske, pa ne kriju ambicije za učešćem na što više domaćih i inostranih takmičenja, ali i ostvarivanje što boljih rezultata. Uz pravu podršku istinskih prijatelja košarke, poput Mozzarta, za budućnost kluba i ovog sporta u Bijeljini ne brinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana