Тренер Игокее Владимир Јовановић пред сусрет са Спарсима: Да оправдамо улогу фаворита

Милан Зубовић
Тренер Игокее Владимир Јовановић пред сусрет са Спарсима: Да оправдамо улогу фаворита

ЛАКТАШИ - Јадранску причу кошаркаши Игокее завршили су утакмицом против Морнара и сада се у потпуности окрећу искушењима у Лиги БиХ.

 

Већ данас од 17 часова чека их прва утакмица четвртфиналне серије плеј-офа против Спарса на домаћем терену и све осим убједљиве побједе било би изненађење. Екипа из Александровца брани трофеј освојен прошле године и пред почетак такмичења добила је стартни број један што јој је за ривала донијело седму екипу с табеле лигашког дијела која се такмичила у АБА 2 лиги, али није имала посебног успјеха и такмичење је завршила на 12. мјесту са само двије побједе уз 11 пораза, баш као и претпосљедња Горица док су само слабије биле Вриједноснице Осијек. Тренеру Владимиру Јовановићу ово ће бити први наступ у Лиги БиХ и свјестан је да су главни фаворити за освајање новог пехара, деветог у клупској историји.

- Као велики фаворити на папиру крећемо у ново такмичење с новим противницима и на нама је да се адаптирамо што пре на нове услове који нас очекују. Фаворити јесмо и то морамо оправдати на терену. Знам да звучи као флоскула, али је тако. У првој утакмици чека нас Спарс. Гледали смо их како играју и имали довољно времена да их анализирамо те се спремимо што боље можемо. Знамо одакле прете највеће опасности, али верујем да ћемо одбранити домаћи терен - поручио је Јовановић у изјави за “Глас Српске”.

Он је екипу преузео средином јануара од Драгана Бајића који је поднио оставку због серије лоших резултата. На 11 утакмица колико је водио екипу у АБА лиги уписао је пет побједа и шест пораза те стигао до деветог мјеста. Мало је недостајало да избори осму позицију и пласира се у плеј-оф, а у томе га је спријечила лошија кош разлика од директних ривала Студентског центра и Задра који су имали исти учинак (11-15).

Јовановић је најавио да неће бити промјена у играчком кадру те да с актуелним тимом иду по пехар.

- Игокеине амбиције су увек високе и наравно да нападамо титулу. Промена у тиму неће бити с тим што смо прикључили неколико јуниора да раде с нама те да се кроз тренинг изборе за место у екипи. Дарко Талић се опоравио, добија минутажу и значајнију улогу, мада не журимо да га максимално користимо јер још није на својих 100 одсто могућности. Не иде то преко ноћи па морамо бити пажљиви и обазриви. С друге стране, Драган Милосављевић се још није опоравио. Он је у фази опоравка и очекујемо га у скорије време. Када ће то бити не желим да лицитирам - нагласио је Јовановић.

Полуфинала

Побједник дуела Игокеа - Спарс у полуфиналу играће против бољег из пара Будућност - Босна. Бијељинци су водили с 1:0 у серији, а синоћ је у Сарајеву игран други меч. Преостале четвртфиналне парове чине Борац - Леотар (1:0) и Широки - Славија (1:0), а побједници тих сусрета играће једни против других.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана