Trener Igokee Vladimir Jovanović pred susret sa Sparsima: Da opravdamo ulogu favorita

Milan Zubović
Trener Igokee Vladimir Jovanović pred susret sa Sparsima: Da opravdamo ulogu favorita

LAKTAŠI - Jadransku priču košarkaši Igokee završili su utakmicom protiv Mornara i sada se u potpunosti okreću iskušenjima u Ligi BiH.

 

Već danas od 17 časova čeka ih prva utakmica četvrtfinalne serije plej-ofa protiv Sparsa na domaćem terenu i sve osim ubjedljive pobjede bilo bi iznenađenje. Ekipa iz Aleksandrovca brani trofej osvojen prošle godine i pred početak takmičenja dobila je startni broj jedan što joj je za rivala donijelo sedmu ekipu s tabele ligaškog dijela koja se takmičila u ABA 2 ligi, ali nije imala posebnog uspjeha i takmičenje je završila na 12. mjestu sa samo dvije pobjede uz 11 poraza, baš kao i pretposljednja Gorica dok su samo slabije bile Vrijednosnice Osijek. Treneru Vladimiru Jovanoviću ovo će biti prvi nastup u Ligi BiH i svjestan je da su glavni favoriti za osvajanje novog pehara, devetog u klupskoj istoriji.

- Kao veliki favoriti na papiru krećemo u novo takmičenje s novim protivnicima i na nama je da se adaptiramo što pre na nove uslove koji nas očekuju. Favoriti jesmo i to moramo opravdati na terenu. Znam da zvuči kao floskula, ali je tako. U prvoj utakmici čeka nas Spars. Gledali smo ih kako igraju i imali dovoljno vremena da ih analiziramo te se spremimo što bolje možemo. Znamo odakle prete najveće opasnosti, ali verujem da ćemo odbraniti domaći teren - poručio je Jovanović u izjavi za “Glas Srpske”.

On je ekipu preuzeo sredinom januara od Dragana Bajića koji je podnio ostavku zbog serije loših rezultata. Na 11 utakmica koliko je vodio ekipu u ABA ligi upisao je pet pobjeda i šest poraza te stigao do devetog mjesta. Malo je nedostajalo da izbori osmu poziciju i plasira se u plej-of, a u tome ga je spriječila lošija koš razlika od direktnih rivala Studentskog centra i Zadra koji su imali isti učinak (11-15).

Jovanović je najavio da neće biti promjena u igračkom kadru te da s aktuelnim timom idu po pehar.

- Igokeine ambicije su uvek visoke i naravno da napadamo titulu. Promena u timu neće biti s tim što smo priključili nekoliko juniora da rade s nama te da se kroz trening izbore za mesto u ekipi. Darko Talić se oporavio, dobija minutažu i značajniju ulogu, mada ne žurimo da ga maksimalno koristimo jer još nije na svojih 100 odsto mogućnosti. Ne ide to preko noći pa moramo biti pažljivi i obazrivi. S druge strane, Dragan Milosavljević se još nije oporavio. On je u fazi oporavka i očekujemo ga u skorije vreme. Kada će to biti ne želim da licitiram - naglasio je Jovanović.

Polufinala

Pobjednik duela Igokea - Spars u polufinalu igraće protiv boljeg iz para Budućnost - Bosna. Bijeljinci su vodili s 1:0 u seriji, a sinoć je u Sarajevu igran drugi meč. Preostale četvrtfinalne parove čine Borac - Leotar (1:0) i Široki - Slavija (1:0), a pobjednici tih susreta igraće jedni protiv drugih.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana