Тренер Игокее Владимир Јовановић пред меч са Морнаром: Не бјежимо од улоге фаворита

М. З.
Тренер Игокее Владимир Јовановић пред меч са Морнаром: Не бјежимо од улоге фаворита

ЛАКТАШИ - Прилику да залијече ране из пораза од Мурсије кошаркаши Игокее имаће у суботу од 17 сати против Морнара у десетом колу АБА лиге.

Александровчани су добро одиграли прву четвртину против шпанског представника у ФИБА такмичењу, али остатак меча нису били на висини задатка па им је два кола прије краја остала само теорија да могу до топ 16 фазе. За разлику од европске сцене на регионалној одлично гурају. Имају само два пораза у девет утакмица и држе друго мјесто на табели иза Црвене звезде.

Као велики фаворити изабраници тренера Владимира Јовановића улазе у овај сусрет, јер је тим из Бара посљедњи на табели са само једним тријумфом. Дан пред утакмицу у тим су вратили центра Уроша Луковића.

- У госте нам долази Морнар, који сигурно није задовољан досадашњим играма и резултатима, што се види у довођењу нових играча. Практично, то је сада нови тим у односу на тим из претходних дана. Нападачки су јако потентни и сигурно да имају квалитет да направе проблем свакој екипи. Не бјежимо од улоге фаворита, али то апсолутно ништа не значи, то је оно што пише на папиру. Да би то било како треба, ми морамо да играмо на висини својих енергетских и свих других могућности да бисмо били у ситуацији да оправдамо ту улогу - рекао је тренер Игокее Владимир Јовановић.

Један од младих играча тима Михаило Бошковић који се бори за своје минуте и мјесто у тиму дијели мишљење свог тренера.

- Морнар је значајно промијенио тим ових дана. Довели су неколико нових играча, јер нису били задовољни досадашњим и вјерујем да ће против нас бити веома мотивисани да се врате на победнички колосек. Спремамо се као и за сваку другу утакмицу и свако потцењивање противника могло би да нас скупо кошта - навео је Бошковић.

Остали парови, субота: Борац - Будућност (19), ФМП - Партизан (21). Недјеља: Цедевита Олимпија - Задар (17), Црвена звезда - Цибона (19). Понедјељак: Студентски центар - Мега (18). Сплит - Крка (играно у петак).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана