Trener Igokee Vladimir Jovanović pred meč sa Mornarom: Ne bježimo od uloge favorita

M. Z.
Trener Igokee Vladimir Jovanović pred meč sa Mornarom: Ne bježimo od uloge favorita

LAKTAŠI - Priliku da zaliječe rane iz poraza od Mursije košarkaši Igokee imaće u subotu od 17 sati protiv Mornara u desetom kolu ABA lige.

Aleksandrovčani su dobro odigrali prvu četvrtinu protiv španskog predstavnika u FIBA takmičenju, ali ostatak meča nisu bili na visini zadatka pa im je dva kola prije kraja ostala samo teorija da mogu do top 16 faze. Za razliku od evropske scene na regionalnoj odlično guraju. Imaju samo dva poraza u devet utakmica i drže drugo mjesto na tabeli iza Crvene zvezde.

Kao veliki favoriti izabranici trenera Vladimira Jovanovića ulaze u ovaj susret, jer je tim iz Bara posljednji na tabeli sa samo jednim trijumfom. Dan pred utakmicu u tim su vratili centra Uroša Lukovića.

- U goste nam dolazi Mornar, koji sigurno nije zadovoljan dosadašnjim igrama i rezultatima, što se vidi u dovođenju novih igrača. Praktično, to je sada novi tim u odnosu na tim iz prethodnih dana. Napadački su jako potentni i sigurno da imaju kvalitet da naprave problem svakoj ekipi. Ne bježimo od uloge favorita, ali to apsolutno ništa ne znači, to je ono što piše na papiru. Da bi to bilo kako treba, mi moramo da igramo na visini svojih energetskih i svih drugih mogućnosti da bismo bili u situaciji da opravdamo tu ulogu - rekao je trener Igokee Vladimir Jovanović.

Jedan od mladih igrača tima Mihailo Bošković koji se bori za svoje minute i mjesto u timu dijeli mišljenje svog trenera.

- Mornar je značajno promijenio tim ovih dana. Doveli su nekoliko novih igrača, jer nisu bili zadovoljni dosadašnjim i vjerujem da će protiv nas biti veoma motivisani da se vrate na pobednički kolosek. Spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu i svako potcenjivanje protivnika moglo bi da nas skupo košta - naveo je Bošković.

Ostali parovi, subota: Borac - Budućnost (19), FMP - Partizan (21). Nedjelja: Cedevita Olimpija - Zadar (17), Crvena zvezda - Cibona (19). Ponedjeljak: Studentski centar - Mega (18). Split - Krka (igrano u petak).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana