Срђан Гаврић, капитен кошаркаша Борца, за "Глас Српске": Пребацили смо циљеве клуба

Милан Зубовић
Срђан Гаврић, капитен кошаркаша Борца, за "Глас Српске": Пребацили смо циљеве клуба

БАЊАЛУКА - Карактер. Ријеч је којом је капитен кошаркаша Борца Срђан Гаврић описао своју екипу која је у сезони за нама освојила друго мјесто у Лиги БиХ, пригрлила Куп Републике Српске, а у АБА 2 лиги стала у четвртфиналу.

Од 2021. Гаврић је члан "црвено-плавих", а због повреде одиграо је само шест утакмица у регионалном такмичењу док је пропустио већи број мечева и у Лиги БиХ.

- Када сагледамо цијелу сезону, јасно је да је она екстра успјешна. На почетку нико није очекивао да ћемо догурати оволико далеко. Имали смо спој, нас три-четири старија играча, и доста млађих, али смо сви напредовали у многим стварима током сезоне које су тренери тражили од нас што је резултирало овим успјехом. Екипа је имала карактер који нас је водио до овог резултата. У оним утакмицама када смо губили са десет, 15 чак и 20 поена разлике враћали смо се из минуса и показивали да се енергијом може учинити доста тога. Спој смо младости и искуства. Млађи су давали све од себе док су искуснији давали савјете - изјавио је Гаврић у интервјуу "Гласу Српске".

Говорећи о млађим играчима у екипи, иако он има 28 година, дотакао се и тренера Зорана Кашћелана који је девет година старији од њега.

- Тренер осјети игру на терену, зна како сваки играч размишља и покушава да му скрене пажњу да не прави грешке. Сам је признао да није успио колико је могао, јер је као играч правио неке грешке, све олако схватао и покушавао на лакши начин. Зато је нас на тренинзима форсирао да дајемо све од себе, а да на утакмицама уживамо. Тренинг је утакмица и ту треба да дајемо све од себе како би нас стигла награда у утакмици. Он каже да ће ономе ко даје све од себе на тренингу бог вратити да лопта никад не лаже - истакао је Гаврић.

Освајање Купа Српске било је једно од већих славља, јер је донесен нови трофеј у клупске витрине и на пресјеку сезоне екипа је показала да може далеко догурати.

- Трофеј Купа Републике Српске био је врхунска ствар што је био један од циљева клуба. Сада можемо рећи да смо испунили све циљеве које је управа ставила пред нас па чак и да их пребацимо за степеницу више. Освојили смо двије медаље и то је сезона за пожељети. Није лако играти финале било које лиге, а камоли против Игокее и драго ми је да смо ту дошли - додао је Гаврић.

У финалној серији плеј-офа Лиге БиХ Борац је поражен од Игокее са 0:3. Прву утакмицу Бањалучани су одиграли најлошије, у другој су показали снагу, а у трећој су били надомак великог изненађења.

- Између себе смо причали да смо се препали сами себе у првој утакмици па смо изгубили предности које смо имали тако да је Игокеа заслужено славила. У другој утакмици показали смо карактер. На полувремену смо имали значајнију предност да би тада дошло до опуштања што не смије да се дешава против искуснијих екипа јер оне искористе сваку грешку. Јесмо изгубили са 3:0, али смо показали карактер и у трећој утакмици вратили се из минуса од 15 поена, одиграли екстра утакмицу те ми је драго да смо на овај начин завршили сезону - рекао је Гаврић.

Управо је он погодио тројку у посљедњој секунди којом је донио продужетак свом тиму у којем је домаћи састав ипак био бољи.

- Сви знају да сам имао проблем са шутом у финалној серији, али када је највише требало прорадио је и погодио сам за продужетак. Сви саиграчи су вјеровали у мене када сам остао сам и бог нас је наградио за борбу коју смо пружали током цијеле утакмице - нагласио је Гаврић.

И поред сјајних партија остаје нешто за чиме ће мало жалити.

- Жао ми је пораза у четвртфиналу АБА 2 лиге од Широког када нисмо дали све од себе. Од Игокее смо изгубили са 0:3, али ту немамо за чим да жалимо, можда за првом утакмицом када нисмо били на нашем нивоу. Широком смо се реванширали у полуфиналу плеј-офа Лиге БиХ. Када је било најпотребније за нас, да изборимо АБА 2 лигу, дали смо све од себе да срушимо Широки поготово послије три везана пораза од истог тима. То је било тешко психички превазићи, али успјели смо па ми је драго да смо дошли до финала. Показали смо да смо заслужено стигли до одлучујуће борбе за трофеј - рекао је Гаврић.

Планови

О плановима за идућу сезоне је рекао да им још времена за размишљање

- Прво мало да одморимо, јер је још рано да се прича о томе и видјећемо шта ће се дешавати. Сезона је била дуга и напорна, пуна успона, падова и тотално глупих повреда у мом случају. Ипак, драго ми је да сам успио да се вратим и помогнем екипи на крају сезоне. Прво сви на одмор па онда да видимо шта ћемо даље - закључио је Гаврић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана