Srđan Gavrić, kapiten košarkaša Borca, za "Glas Srpske": Prebacili smo ciljeve kluba

Milan Zubović
Srđan Gavrić, kapiten košarkaša Borca, za "Glas Srpske": Prebacili smo ciljeve kluba

BANjALUKA - Karakter. Riječ je kojom je kapiten košarkaša Borca Srđan Gavrić opisao svoju ekipu koja je u sezoni za nama osvojila drugo mjesto u Ligi BiH, prigrlila Kup Republike Srpske, a u ABA 2 ligi stala u četvrtfinalu.

Od 2021. Gavrić je član "crveno-plavih", a zbog povrede odigrao je samo šest utakmica u regionalnom takmičenju dok je propustio veći broj mečeva i u Ligi BiH.

- Kada sagledamo cijelu sezonu, jasno je da je ona ekstra uspješna. Na početku niko nije očekivao da ćemo dogurati ovoliko daleko. Imali smo spoj, nas tri-četiri starija igrača, i dosta mlađih, ali smo svi napredovali u mnogim stvarima tokom sezone koje su treneri tražili od nas što je rezultiralo ovim uspjehom. Ekipa je imala karakter koji nas je vodio do ovog rezultata. U onim utakmicama kada smo gubili sa deset, 15 čak i 20 poena razlike vraćali smo se iz minusa i pokazivali da se energijom može učiniti dosta toga. Spoj smo mladosti i iskustva. Mlađi su davali sve od sebe dok su iskusniji davali savjete - izjavio je Gavrić u intervjuu "Glasu Srpske".

Govoreći o mlađim igračima u ekipi, iako on ima 28 godina, dotakao se i trenera Zorana Kašćelana koji je devet godina stariji od njega.

- Trener osjeti igru na terenu, zna kako svaki igrač razmišlja i pokušava da mu skrene pažnju da ne pravi greške. Sam je priznao da nije uspio koliko je mogao, jer je kao igrač pravio neke greške, sve olako shvatao i pokušavao na lakši način. Zato je nas na treninzima forsirao da dajemo sve od sebe, a da na utakmicama uživamo. Trening je utakmica i tu treba da dajemo sve od sebe kako bi nas stigla nagrada u utakmici. On kaže da će onome ko daje sve od sebe na treningu bog vratiti da lopta nikad ne laže - istakao je Gavrić.

Osvajanje Kupa Srpske bilo je jedno od većih slavlja, jer je donesen novi trofej u klupske vitrine i na presjeku sezone ekipa je pokazala da može daleko dogurati.

- Trofej Kupa Republike Srpske bio je vrhunska stvar što je bio jedan od ciljeva kluba. Sada možemo reći da smo ispunili sve ciljeve koje je uprava stavila pred nas pa čak i da ih prebacimo za stepenicu više. Osvojili smo dvije medalje i to je sezona za poželjeti. Nije lako igrati finale bilo koje lige, a kamoli protiv Igokee i drago mi je da smo tu došli - dodao je Gavrić.

U finalnoj seriji plej-ofa Lige BiH Borac je poražen od Igokee sa 0:3. Prvu utakmicu Banjalučani su odigrali najlošije, u drugoj su pokazali snagu, a u trećoj su bili nadomak velikog iznenađenja.

- Između sebe smo pričali da smo se prepali sami sebe u prvoj utakmici pa smo izgubili prednosti koje smo imali tako da je Igokea zasluženo slavila. U drugoj utakmici pokazali smo karakter. Na poluvremenu smo imali značajniju prednost da bi tada došlo do opuštanja što ne smije da se dešava protiv iskusnijih ekipa jer one iskoriste svaku grešku. Jesmo izgubili sa 3:0, ali smo pokazali karakter i u trećoj utakmici vratili se iz minusa od 15 poena, odigrali ekstra utakmicu te mi je drago da smo na ovaj način završili sezonu - rekao je Gavrić.

Upravo je on pogodio trojku u posljednjoj sekundi kojom je donio produžetak svom timu u kojem je domaći sastav ipak bio bolji.

- Svi znaju da sam imao problem sa šutom u finalnoj seriji, ali kada je najviše trebalo proradio je i pogodio sam za produžetak. Svi saigrači su vjerovali u mene kada sam ostao sam i bog nas je nagradio za borbu koju smo pružali tokom cijele utakmice - naglasio je Gavrić.

I pored sjajnih partija ostaje nešto za čime će malo žaliti.

- Žao mi je poraza u četvrtfinalu ABA 2 lige od Širokog kada nismo dali sve od sebe. Od Igokee smo izgubili sa 0:3, ali tu nemamo za čim da žalimo, možda za prvom utakmicom kada nismo bili na našem nivou. Širokom smo se revanširali u polufinalu plej-ofa Lige BiH. Kada je bilo najpotrebnije za nas, da izborimo ABA 2 ligu, dali smo sve od sebe da srušimo Široki pogotovo poslije tri vezana poraza od istog tima. To je bilo teško psihički prevazići, ali uspjeli smo pa mi je drago da smo došli do finala. Pokazali smo da smo zasluženo stigli do odlučujuće borbe za trofej - rekao je Gavrić.

Planovi

O planovima za iduću sezone je rekao da im još vremena za razmišljanje

- Prvo malo da odmorimo, jer je još rano da se priča o tome i vidjećemo šta će se dešavati. Sezona je bila duga i naporna, puna uspona, padova i totalno glupih povreda u mom slučaju. Ipak, drago mi je da sam uspio da se vratim i pomognem ekipi na kraju sezone. Prvo svi na odmor pa onda da vidimo šta ćemo dalje - zaključio je Gavrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana