Срђан Гаврић за “Глас Српске”: Имамо снаге за два плеј-офа

Милан Зубовић
Срђан Гаврић за “Глас Српске”: Имамо снаге за два плеј-офа

БАЊАЛУКА - Паузу у Лиги БиХ кошаркаши Борца користе да напуне батерије за завршницу сезоне на оба фронта.

Послије пораза у финалу Купа Републике Српске од Леотара играчи су добили четири слободна дана, након којих су се вратили у дворану и посветили тренинзима. Капитен бањалучког тима Срђан Гаврић зна да су пред њим и саиграчима најбитније утакмице које морају спремно да дочекају.

- Пауза у првенству добро нам је дошла прво да се одморимо од играња у напорном ритму током којег је била велика физичка потрошња, затим рестартујемо и напунимо батерије за нове изазове. Санирали смо ситне повреде које су нас мучиле и желимо да што спремнији дочекамо наставак сезоне. Циљ нам је да будемо међу првих пет екипа у Лиги БиХ, док у АБА 2 лиги желимо наступ у плеј-офу. Сматрам да имамо снаге и квалитета да то остваримо - рекао је Гаврић за “Глас Српске”.

У Лиги БиХ остала су још четири кола до краја. Прво их чека гостовање код Босне, затим су домаћини Слободи, потом иду на ноге Леотару и у посљедњем колу дочекују Приједор-Спартак.

- Што се тиче наступа у Лиги шест мислим да нећемо имати већих проблема да то изборимо. Треба нам једна побједа, а највећи ривал Слобода има исти скор као и ми. На руку нам иде што смо је добили у Тузли па вјерујем да ће тај меч бити кључан за нас да осигурамо мјесто међу пет најбољих. Наравно да идемо на побједе и у осталим мечевима, јер желимо имати још бољу атмосферу пред саму завршницу сезоне - навео је Гаврић.

У АБА 2 лиги држе седмо мјесто на табели са учинком 5-5, а до краја их очекује још један турнир, који почиње 18. марта у Широком Бријегу, на којем ће играти против Пелистера, Домажала и Сутјеске.

- Противници дјелују лагани на папиру, али против таквих увијек буде паклено тешко. То је посљедњи турнир који је обично најтежи, јер су сви уморни и под великим притиском, јер више нема поправног, а доста су се већ потрошили током сезоне. Мораћемо да будемо најбољи до сада и не дозволимо неко непријатно изненађење. Били смо у добром ритму прије паузе па желимо темпирати форму за крај сезоне. Екипа смо која доста зависи од физичке спреме па сада хватамо залет за финиш - навео је Гаврић.

Пораз од Леотара

Са великом жељом Борац је отишао на финале Купа Републике Српске у Требиње, гдје је Леотар био бољи од њих.

- Леотар је одиграо утакмицу изнад својих могућности, док смо ми били испод свог нивоа. Када се то двоје поклопи, пораз је неизбјежан. Имали смо баш доста изгубљених лопти у нападу, док су они погађали реалне и нереалне шутеве. Када год бисмо им пришли, они би нам убацили тројку. Да смо играли два дана, не бисмо добили утакмицу. Поуке смо извукли, не осврћемо се више на меч и идемо даље - рекао је Гаврић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана