Srđan Gavrić za “Glas Srpske”: Imamo snage za dva plej-ofa

Milan Zubović
Srđan Gavrić za “Glas Srpske”: Imamo snage za dva plej-ofa

BANjALUKA - Pauzu u Ligi BiH košarkaši Borca koriste da napune baterije za završnicu sezone na oba fronta.

Poslije poraza u finalu Kupa Republike Srpske od Leotara igrači su dobili četiri slobodna dana, nakon kojih su se vratili u dvoranu i posvetili treninzima. Kapiten banjalučkog tima Srđan Gavrić zna da su pred njim i saigračima najbitnije utakmice koje moraju spremno da dočekaju.

- Pauza u prvenstvu dobro nam je došla prvo da se odmorimo od igranja u napornom ritmu tokom kojeg je bila velika fizička potrošnja, zatim restartujemo i napunimo baterije za nove izazove. Sanirali smo sitne povrede koje su nas mučile i želimo da što spremniji dočekamo nastavak sezone. Cilj nam je da budemo među prvih pet ekipa u Ligi BiH, dok u ABA 2 ligi želimo nastup u plej-ofu. Smatram da imamo snage i kvaliteta da to ostvarimo - rekao je Gavrić za “Glas Srpske”.

U Ligi BiH ostala su još četiri kola do kraja. Prvo ih čeka gostovanje kod Bosne, zatim su domaćini Slobodi, potom idu na noge Leotaru i u posljednjem kolu dočekuju Prijedor-Spartak.

- Što se tiče nastupa u Ligi šest mislim da nećemo imati većih problema da to izborimo. Treba nam jedna pobjeda, a najveći rival Sloboda ima isti skor kao i mi. Na ruku nam ide što smo je dobili u Tuzli pa vjerujem da će taj meč biti ključan za nas da osiguramo mjesto među pet najboljih. Naravno da idemo na pobjede i u ostalim mečevima, jer želimo imati još bolju atmosferu pred samu završnicu sezone - naveo je Gavrić.

U ABA 2 ligi drže sedmo mjesto na tabeli sa učinkom 5-5, a do kraja ih očekuje još jedan turnir, koji počinje 18. marta u Širokom Brijegu, na kojem će igrati protiv Pelistera, Domažala i Sutjeske.

- Protivnici djeluju lagani na papiru, ali protiv takvih uvijek bude pakleno teško. To je posljednji turnir koji je obično najteži, jer su svi umorni i pod velikim pritiskom, jer više nema popravnog, a dosta su se već potrošili tokom sezone. Moraćemo da budemo najbolji do sada i ne dozvolimo neko neprijatno iznenađenje. Bili smo u dobrom ritmu prije pauze pa želimo tempirati formu za kraj sezone. Ekipa smo koja dosta zavisi od fizičke spreme pa sada hvatamo zalet za finiš - naveo je Gavrić.

Poraz od Leotara

Sa velikom željom Borac je otišao na finale Kupa Republike Srpske u Trebinje, gdje je Leotar bio bolji od njih.

- Leotar je odigrao utakmicu iznad svojih mogućnosti, dok smo mi bili ispod svog nivoa. Kada se to dvoje poklopi, poraz je neizbježan. Imali smo baš dosta izgubljenih lopti u napadu, dok su oni pogađali realne i nerealne šuteve. Kada god bismo im prišli, oni bi nam ubacili trojku. Da smo igrali dva dana, ne bismo dobili utakmicu. Pouke smo izvukli, ne osvrćemo se više na meč i idemo dalje - rekao je Gavrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana