Србин обиљежио лигашки дио НБА: Јокић прешао игрицу

Глас Српске
Србин обиљежио лигашки дио НБА: Јокић прешао игрицу

ДЕНВЕР - Никола Јокић поново је обиљежио лигашки дио сезоне НБА и са својим Денвером чека противника у четвртфиналу плеј-офа.

Неочекиваним поразом у претпосљедњем мечу од Сан Антонија Нагетси су испустили прво мјесто на Западу које је заузела Оклахома.

- Искрен да будем, узбуђен сам због тога што ћу добити неколико слободних дана и што ћу бити у могућности да проведем време са својом кћерком на базену - рекао је Јокић који је у побједи против Мемфиса (126:111) забиљежио по 15 поена и скокова те пет асистенција. 

Бројеви на лажу и кажу да је фаворит за МВП признање, треће у каријери. Са 708 проигравања други је на листи најбољих асистената лиге, са 976 ухваћених лопти трећи је међу најбољим скакачима. Са 2.085 поена пети је на листи најбољих стријелаца. Са 108 одузетих лопти је осми на листи најбољих крадљиваца лиге. Јокић је постао први играч у историји који је успио да лигашки дио сезоне заврши у топ 10 у четири најважније статистичке категорије! Одиграо је 79 од могуће 82 утакмице, чиме је испунио норму за МВП кандидатуру. Био је близу трипл-дабл просјека са 26,4 поена, 12,4 скокова и девет асистенција по мечу, уз 1,4 украдене лопте.

Утакмице плеј-ина крећу већ вечерас, док ће први плеј-оф мечеви кренути у суботу. Плеј-ин на Западу играће Њу Орлеанс и Лос Анђелес Лејкерси. Побједник тог меча ће у првој рунди плеј-офа играти против Денвера. Поражени из тог меча ће у петак дочекати побједника меча Сакраменто - Голден Стејт. Побједник тог плеј-ин костура ће у првом колу на Оклахому. Плеј-ин на Истоку почиње у ноћи између сриједе и четвртка. Филаделфија ће угостити Мајами, а ко побиједи, играће против Њујорка у првом колу плеј-офа Истока. Поражени из тог меча ће у петак угостити бољег из другог плеј-ин меча Истока између Чикага и Атланте. Побједник тог плеј-ин костура ће у првом колу на Бостон.

На четири побједе

Све плеј-оф серије као и финале биће играни на четири добијене утакмице. Плеј-оф, исток: Бостон - побједник меча Чикаго/Атланта/Филаделфија/Мајами, Њујорк - побједник меча Филаделфија/Мајами, Милвоки - Индијана, Кливленд - Орландо. Запад: Оклахома - побједник меча Сакраменто/Голден Стејт/поражени из меча Њу Орлеанс/ЛА Лејкерс, Денвер - побједник меча Њу Орлеанс/ЛА Лејкерс, Минесота - Феникс, ЛА Клиперс - Далас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана