Srbin obilježio ligaški dio NBA: Jokić prešao igricu

Glas Srpske
Srbin obilježio ligaški dio NBA: Jokić prešao igricu

DENVER - Nikola Jokić ponovo je obilježio ligaški dio sezone NBA i sa svojim Denverom čeka protivnika u četvrtfinalu plej-ofa.

Neočekivanim porazom u pretposljednjem meču od San Antonija Nagetsi su ispustili prvo mjesto na Zapadu koje je zauzela Oklahoma.

- Iskren da budem, uzbuđen sam zbog toga što ću dobiti nekoliko slobodnih dana i što ću biti u mogućnosti da provedem vreme sa svojom kćerkom na bazenu - rekao je Jokić koji je u pobjedi protiv Memfisa (126:111) zabilježio po 15 poena i skokova te pet asistencija. 

Brojevi na lažu i kažu da je favorit za MVP priznanje, treće u karijeri. Sa 708 proigravanja drugi je na listi najboljih asistenata lige, sa 976 uhvaćenih lopti treći je među najboljim skakačima. Sa 2.085 poena peti je na listi najboljih strijelaca. Sa 108 oduzetih lopti je osmi na listi najboljih kradljivaca lige. Jokić je postao prvi igrač u istoriji koji je uspio da ligaški dio sezone završi u top 10 u četiri najvažnije statističke kategorije! Odigrao je 79 od moguće 82 utakmice, čime je ispunio normu za MVP kandidaturu. Bio je blizu tripl-dabl prosjeka sa 26,4 poena, 12,4 skokova i devet asistencija po meču, uz 1,4 ukradene lopte.

Utakmice plej-ina kreću već večeras, dok će prvi plej-of mečevi krenuti u subotu. Plej-in na Zapadu igraće Nju Orleans i Los Anđeles Lejkersi. Pobjednik tog meča će u prvoj rundi plej-ofa igrati protiv Denvera. Poraženi iz tog meča će u petak dočekati pobjednika meča Sakramento - Golden Stejt. Pobjednik tog plej-in kostura će u prvom kolu na Oklahomu. Plej-in na Istoku počinje u noći između srijede i četvrtka. Filadelfija će ugostiti Majami, a ko pobijedi, igraće protiv Njujorka u prvom kolu plej-ofa Istoka. Poraženi iz tog meča će u petak ugostiti boljeg iz drugog plej-in meča Istoka između Čikaga i Atlante. Pobjednik tog plej-in kostura će u prvom kolu na Boston.

Na četiri pobjede

Sve plej-of serije kao i finale biće igrani na četiri dobijene utakmice. Plej-of, istok: Boston - pobjednik meča Čikago/Atlanta/Filadelfija/Majami, Njujork - pobjednik meča Filadelfija/Majami, Milvoki - Indijana, Klivlend - Orlando. Zapad: Oklahoma - pobjednik meča Sakramento/Golden Stejt/poraženi iz meča Nju Orleans/LA Lejkers, Denver - pobjednik meča Nju Orleans/LA Lejkers, Minesota - Feniks, LA Klipers - Dalas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana