Пресудан дан за Јокића и Нагетсе: Хоће ли Дончић помоћи "Џокеру"

РТС
Пресудан дан за Јокића и Нагетсе: Хоће ли Дончић помоћи "Џокеру"

Завршни дан регуларног дијела НБА лиге доноси велику борбу за прво мјесто Запада између Денвер нагетса, Минесота тимбервулвса и Оклахома сити тандера. Све три екипе су изједначене са 56 побједа и играју у истом термину од 21.30 по средњеевропском времену.

Флотер Давонтеа Грејема за побједу Сан Антонија над Денвером 121:120 поставио је актуелног првака Денвер у незавидну позицију.

Чинило се да је сигурна побједа над Минесотиним "вуковима" три кола прије краја довољна да се заузме повлашћена позиција предности домаћег терена до самог финала. Нагетси су послије великог корака напријед учинили два корака уназад. Млади, растерећени и претпосљедњи Спарси искористили су лакомислен приступ гостију да меч учине драматичним, па да се изборе и за тријумф.

На првацима је да се уздају у дозу среће. Главни ривали током читавог тока сезоне, Оклахома сити и Минесота су се изједначили на врху конференције са 56 побједа и по први пут у историји НБА лиге се појавила ситуација у којој посљедњи дан одлучује првопласирани тим конференције у конкуренцији три тима. Притом, њихови дуели се играју у истом термину од 21.30, што придодаје "шлаг" неизвјесности на "торту" драме.

Дончић долази у Оклахому, Минесота против асова Финикса

Нагетси имају најлакши посао од поменутог тројца. Гостују Мемфис гризлисима, eкипи на 13. мјесту Запада, десеткованој повредама. 

Јокић ће морати да се узда у свог пријатеља Луку Дончића, који предводи Далас на гостовању код Тандера. Екипе од четвртог до седмог мјеста дијеле три побједе, а међу њима је и Далас на петом мјесту. Маверикси су у доброј форми и тријумф над Тандерима би их додатно охрабрио пред плеј-оф.

Седмопласирани Санси, на ивици су преласка из плеј-ина у доигравање. Јуре егал са Њу Орлеансом, који је на мјесту изнад, па би славље у Минесоти помогло Финиксу да прескочи додатни мини-турнир за пласман међу осам најбољих. Дурент, Букер, Бил и Нуркић су у саставу, док је звијезда Минесоте Карл-Ентони Таунс тек крочио на терен послије опоравка од повреде.

Тријумф Нагетса се не доводи у питање. За раст на табели су потребни порази ривала. На прво мјесто их смјештају негативни резултати и Тандера и Вулвса. Један пораз их оставља на другом мјесту. Разлог таквих изгледа је најлошији међусобни скор у међусобном кругу. Оно што је интересантно, јесте да се ради о тимовима из исте дивизије.

У ранијем термину од 19.00 наступају остали српски играчи - Мицић и Покушевски са Шарлотом против Кливленда, Никола Јовић у дресу Мајамија против Репторса Дарка Рајаковића, Богдан Богдановић са Хоксима гостује код Пејсерса, Тристан Вукчевић је са Вашингтоном у Бостону. Надамо се да ће Бобан Марјановић добити који минут на терену на крају сезоне против Лос Анђелес клиперса (21.30).

Већа драма тешко да може да се изрежира, на начин на који само спорт то умије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана