Presudan dan za Jokića i Nagetse: Hoće li Dončić pomoći "Džokeru"

RTS
Presudan dan za Jokića i Nagetse: Hoće li Dončić pomoći "Džokeru"

Završni dan regularnog dijela NBA lige donosi veliku borbu za prvo mjesto Zapada između Denver nagetsa, Minesota timbervulvsa i Oklahoma siti tandera. Sve tri ekipe su izjednačene sa 56 pobjeda i igraju u istom terminu od 21.30 po srednjeevropskom vremenu.

Floter Davontea Grejema za pobjedu San Antonija nad Denverom 121:120 postavio je aktuelnog prvaka Denver u nezavidnu poziciju.

Činilo se da je sigurna pobjeda nad Minesotinim "vukovima" tri kola prije kraja dovoljna da se zauzme povlašćena pozicija prednosti domaćeg terena do samog finala. Nagetsi su poslije velikog koraka naprijed učinili dva koraka unazad. Mladi, rasterećeni i pretposljednji Sparsi iskoristili su lakomislen pristup gostiju da meč učine dramatičnim, pa da se izbore i za trijumf.

Na prvacima je da se uzdaju u dozu sreće. Glavni rivali tokom čitavog toka sezone, Oklahoma siti i Minesota su se izjednačili na vrhu konferencije sa 56 pobjeda i po prvi put u istoriji NBA lige se pojavila situacija u kojoj posljednji dan odlučuje prvoplasirani tim konferencije u konkurenciji tri tima. Pritom, njihovi dueli se igraju u istom terminu od 21.30, što pridodaje "šlag" neizvjesnosti na "tortu" drame.

Dončić dolazi u Oklahomu, Minesota protiv asova Finiksa

Nagetsi imaju najlakši posao od pomenutog trojca. Gostuju Memfis grizlisima, ekipi na 13. mjestu Zapada, desetkovanoj povredama. 

Jokić će morati da se uzda u svog prijatelja Luku Dončića, koji predvodi Dalas na gostovanju kod Tandera. Ekipe od četvrtog do sedmog mjesta dijele tri pobjede, a među njima je i Dalas na petom mjestu. Maveriksi su u dobroj formi i trijumf nad Tanderima bi ih dodatno ohrabrio pred plej-of.

Sedmoplasirani Sansi, na ivici su prelaska iz plej-ina u doigravanje. Jure egal sa Nju Orleansom, koji je na mjestu iznad, pa bi slavlje u Minesoti pomoglo Finiksu da preskoči dodatni mini-turnir za plasman među osam najboljih. Durent, Buker, Bil i Nurkić su u sastavu, dok je zvijezda Minesote Karl-Entoni Tauns tek kročio na teren poslije oporavka od povrede.

Trijumf Nagetsa se ne dovodi u pitanje. Za rast na tabeli su potrebni porazi rivala. Na prvo mjesto ih smještaju negativni rezultati i Tandera i Vulvsa. Jedan poraz ih ostavlja na drugom mjestu. Razlog takvih izgleda je najlošiji međusobni skor u međusobnom krugu. Ono što je interesantno, jeste da se radi o timovima iz iste divizije.

U ranijem terminu od 19.00 nastupaju ostali srpski igrači - Micić i Pokuševski sa Šarlotom protiv Klivlenda, Nikola Jović u dresu Majamija protiv Reptorsa Darka Rajakovića, Bogdan Bogdanović sa Hoksima gostuje kod Pejsersa, Tristan Vukčević je sa Vašingtonom u Bostonu. Nadamo se da će Boban Marjanović dobiti koji minut na terenu na kraju sezone protiv Los Anđeles klipersa (21.30).

Veća drama teško da može da se izrežira, na način na koji samo sport to umije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana