Плејмејкер Игокее Дарко Талић ускоро опет на паркету: Мирне главе гледам напријед

Милан Зубовић
Плејмејкер Игокее Дарко Талић ускоро опет на паркету: Мирне главе гледам напријед

БАЊАЛУКА - Дарко Талић није уписао минуте на паркету ове сезоне, али се и томе полако назире крај.

Плејмејкер Игокее имао је несрећу да се повриједи два дана пред прву утакмицу у АБА лиги и у први мах чинило се да повреда није озбиљније природе, али је додатни преглед показао да је повриједио пету метатарзалну кост стопала. Очекивало се да ће кост брзо зарасти па је након неколико седмица паузе почео с лаганим тренинзима да би затим услиједио нови пех. Кост је пукла цијелом дужином и стављен му је гипс на ногу, а он постао најватренији навијач свог тима. Процес опоравка приводи крају и врло брзо би требало на терен.

- Прво сам добио дозволу љекара да смијем трчати што сам радио три седмице, а на посљедњој контроли ми је допуштено да могу изводити скокове и почети рад с лоптом. Не смијем још нагло почети с јачим радом, већ морам постепено да се уводим у тренинг. Ако све буде по плану у априлу ћу коначно да заиграм - рекао је Талић у разговору за “Глас Српске”.

Период проведен покрај терена се одужио, а редовно је био уз екипу.

- Предуго је трајало и баш се одужило јер је повреда такве природе. Први пут у каријери снашло ме нешто овакво јер никад нисам био одсутан више од мјесец дана. Било је заиста тешко тих неколико седмица када због гипса нисам могао нормално да ходам, али сам све то оставио иза себе. Мирна ми је глава и гледам напријед јер назад нема. Прошао ме почетни страх када сам почео да трчим и сваки дан све сам више слободнији. Ко зна за шта је ово било добро - нагласио је Талић.

Повратак на терен донијеће сарадњу с тренером Владимиром Јовановићем с којим је до сада само разговарао о кошарци.

- Чека ме сарадња с тренером који је стигао прије два и по мјесеца и мислим да се екипа већ навикла на његов систем рада. Атмосфера је добра и коначно смо везали побједе које нам много значе те вјерујем да ћемо наставити у позитивном смјеру. Надам се да ћу уписати који наступ у АБА лиги, а ако то не успијем онда ме чекају утакмице у Лиги БиХ. Заиста сам срећан што се ускоро враћам на терен - закључио је Талић.

Теже гледати него играти

Одгледао је све мечеве свог тима који до краја такмичења има још три кола. Посљедње је на распореду 14. априла на домаћем терену против Студентског центра.

- Најтеже од свега било је гледати утакмице током којих не можеш помоћи саиграчима па у теби све “кува”. Када сам почео да трчим и када сам се први пут презнојио препородио сам се - истакао је Талић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана