Plejmejker Igokee Darko Talić uskoro opet na parketu: Mirne glave gledam naprijed

Milan Zubović
Plejmejker Igokee Darko Talić uskoro opet na parketu: Mirne glave gledam naprijed

BANjALUKA - Darko Talić nije upisao minute na parketu ove sezone, ali se i tome polako nazire kraj.

Plejmejker Igokee imao je nesreću da se povrijedi dva dana pred prvu utakmicu u ABA ligi i u prvi mah činilo se da povreda nije ozbiljnije prirode, ali je dodatni pregled pokazao da je povrijedio petu metatarzalnu kost stopala. Očekivalo se da će kost brzo zarasti pa je nakon nekoliko sedmica pauze počeo s laganim treninzima da bi zatim uslijedio novi peh. Kost je pukla cijelom dužinom i stavljen mu je gips na nogu, a on postao najvatreniji navijač svog tima. Proces oporavka privodi kraju i vrlo brzo bi trebalo na teren.

- Prvo sam dobio dozvolu ljekara da smijem trčati što sam radio tri sedmice, a na posljednjoj kontroli mi je dopušteno da mogu izvoditi skokove i početi rad s loptom. Ne smijem još naglo početi s jačim radom, već moram postepeno da se uvodim u trening. Ako sve bude po planu u aprilu ću konačno da zaigram - rekao je Talić u razgovoru za “Glas Srpske”.

Period proveden pokraj terena se odužio, a redovno je bio uz ekipu.

- Predugo je trajalo i baš se odužilo jer je povreda takve prirode. Prvi put u karijeri snašlo me nešto ovakvo jer nikad nisam bio odsutan više od mjesec dana. Bilo je zaista teško tih nekoliko sedmica kada zbog gipsa nisam mogao normalno da hodam, ali sam sve to ostavio iza sebe. Mirna mi je glava i gledam naprijed jer nazad nema. Prošao me početni strah kada sam počeo da trčim i svaki dan sve sam više slobodniji. Ko zna za šta je ovo bilo dobro - naglasio je Talić.

Povratak na teren donijeće saradnju s trenerom Vladimirom Jovanovićem s kojim je do sada samo razgovarao o košarci.

- Čeka me saradnja s trenerom koji je stigao prije dva i po mjeseca i mislim da se ekipa već navikla na njegov sistem rada. Atmosfera je dobra i konačno smo vezali pobjede koje nam mnogo znače te vjerujem da ćemo nastaviti u pozitivnom smjeru. Nadam se da ću upisati koji nastup u ABA ligi, a ako to ne uspijem onda me čekaju utakmice u Ligi BiH. Zaista sam srećan što se uskoro vraćam na teren - zaključio je Talić.

Teže gledati nego igrati

Odgledao je sve mečeve svog tima koji do kraja takmičenja ima još tri kola. Posljednje je na rasporedu 14. aprila na domaćem terenu protiv Studentskog centra.

- Najteže od svega bilo je gledati utakmice tokom kojih ne možeš pomoći saigračima pa u tebi sve “kuva”. Kada sam počeo da trčim i kada sam se prvi put preznojio preporodio sam se - istakao je Talić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana