Одлучујуће утакмице за опстанак у Лиги БиХ: Младост се узда у Слободу па у себе

Милан Зубовић
Одлучујуће утакмице за опстанак у Лиги БиХ: Младост се узда у Слободу па у себе

МРКОЊИЋ ГРАД - Екипе Младости и Зрињског воде борбу за опстанак у Лиги БиХ, а Кошаркашки савез повукао је још један у низу неочекиваних потеза.

Наиме, утакмица посљедњег 22. кола Слобода - Зрињски биће одиграна вечерас од 19 часова у Тузли, док ће Мркоњићани свој сусрет против Будућности играти у истом термину, али у суботу. Тренер Младости Бобан Нинић сматра да играње у два различита термина нема никаквог смисла.

- Реално гледајући такмичење је аматерски организовано јер у свим озбиљним лигама екипе које се директно боре једна против друге за мјесто на табели играју у исто вријеме. Није пракса да два тима која се боре за опстанак играју у различито вријеме, а камоли у раштрканим терминима у различите дане. То је тотално нелогично и срамотно - изјавио је Нинић за “Глас Српске”.

Његов тим има учинак 4-17 и одговара им побједа Слободе над мостарским тимом јер у том случају не би морали да тријумфују против Бијељинаца. Мостарци би остали на 3-18, а Мркоњићани би опстали у друштву најбољих. Уколико Зрињски слави у Тузли онда је Младости потребна побједа за 11. мјесто на табели. У случају истог скора на крају Зрињски је у предности јер је славио на оба меча ове сезоне. Најбољу шансу да осигурају наступ и идуће сезоне Младост је испустила у 20. колу 1. априла када је на свом терену поражена управо од Зрињског. Да је којим случајем уписала побједу не би стрепила пред посљедње коло.

- Од мог доласка на клупу прије четири мјесеца подигли смо форму и изгледали добро поготово након што смо добили Славију у гостима. Имали смо одличну прилику да на свом терену све завршимо, али због неких некошаркашких ствари нисмо успјели па смо под знак питања довели свој опстанак у Лиги БиХ - рекао је Нинић.

Сусрет против Будућности биће велики испит.

- У госте нам стиже једна од квалитетнијих екипа у првенству која има одличног тренера Јосипа Панџу који ради маестралан посао те имају највише циљеве. Сигурно је да ће ићи на побједу јер њоме у неким комбинацијама могу до другог мјеста на табели пред почетак плеј-офа. С друге стране, побједа је наш императив и на домаћем терену морамо дати све од себе да дођемо до тријумфа. Знамо да су јаки и квалитетни те да им морамо физички одговорити како бисмо славили - истакао је Нинић.

Плеј-оф

Првих седам екипа на табели изборило је наступ у плеј-офу гдје ће им се придружити Игокеа. У осталим мечевима 22. кола састају се: Посушје - Леотар, Босна - Славија, Промо - Борац, Широки - Спарс. Пласман: 1. Широки 20-1, 2. Борац 17-4, 3. Будућност 16-5, 4. Босна 14-7, 5. Леотар 12-9, 6. Славија 11-10, 7. Спарс 10-11, 8. Слобода 8-13, 9. Посушје 21-6, 10. Промо 5-16, 11. Младост 4-17, 12. Зрињски 3-18.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана