Odlučujuće utakmice za opstanak u Ligi BiH: Mladost se uzda u Slobodu pa u sebe

Milan Zubović
Odlučujuće utakmice za opstanak u Ligi BiH: Mladost se uzda u Slobodu pa u sebe

MRKONjIĆ GRAD - Ekipe Mladosti i Zrinjskog vode borbu za opstanak u Ligi BiH, a Košarkaški savez povukao je još jedan u nizu neočekivanih poteza.

Naime, utakmica posljednjeg 22. kola Sloboda - Zrinjski biće odigrana večeras od 19 časova u Tuzli, dok će Mrkonjićani svoj susret protiv Budućnosti igrati u istom terminu, ali u subotu. Trener Mladosti Boban Ninić smatra da igranje u dva različita termina nema nikakvog smisla.

- Realno gledajući takmičenje je amaterski organizovano jer u svim ozbiljnim ligama ekipe koje se direktno bore jedna protiv druge za mjesto na tabeli igraju u isto vrijeme. Nije praksa da dva tima koja se bore za opstanak igraju u različito vrijeme, a kamoli u raštrkanim terminima u različite dane. To je totalno nelogično i sramotno - izjavio je Ninić za “Glas Srpske”.

Njegov tim ima učinak 4-17 i odgovara im pobjeda Slobode nad mostarskim timom jer u tom slučaju ne bi morali da trijumfuju protiv Bijeljinaca. Mostarci bi ostali na 3-18, a Mrkonjićani bi opstali u društvu najboljih. Ukoliko Zrinjski slavi u Tuzli onda je Mladosti potrebna pobjeda za 11. mjesto na tabeli. U slučaju istog skora na kraju Zrinjski je u prednosti jer je slavio na oba meča ove sezone. Najbolju šansu da osiguraju nastup i iduće sezone Mladost je ispustila u 20. kolu 1. aprila kada je na svom terenu poražena upravo od Zrinjskog. Da je kojim slučajem upisala pobjedu ne bi strepila pred posljednje kolo.

- Od mog dolaska na klupu prije četiri mjeseca podigli smo formu i izgledali dobro pogotovo nakon što smo dobili Slaviju u gostima. Imali smo odličnu priliku da na svom terenu sve završimo, ali zbog nekih nekošarkaških stvari nismo uspjeli pa smo pod znak pitanja doveli svoj opstanak u Ligi BiH - rekao je Ninić.

Susret protiv Budućnosti biće veliki ispit.

- U goste nam stiže jedna od kvalitetnijih ekipa u prvenstvu koja ima odličnog trenera Josipa Pandžu koji radi maestralan posao te imaju najviše ciljeve. Sigurno je da će ići na pobjedu jer njome u nekim kombinacijama mogu do drugog mjesta na tabeli pred početak plej-ofa. S druge strane, pobjeda je naš imperativ i na domaćem terenu moramo dati sve od sebe da dođemo do trijumfa. Znamo da su jaki i kvalitetni te da im moramo fizički odgovoriti kako bismo slavili - istakao je Ninić.

Plej-of

Prvih sedam ekipa na tabeli izborilo je nastup u plej-ofu gdje će im se pridružiti Igokea. U ostalim mečevima 22. kola sastaju se: Posušje - Leotar, Bosna - Slavija, Promo - Borac, Široki - Spars. Plasman: 1. Široki 20-1, 2. Borac 17-4, 3. Budućnost 16-5, 4. Bosna 14-7, 5. Leotar 12-9, 6. Slavija 11-10, 7. Spars 10-11, 8. Sloboda 8-13, 9. Posušje 21-6, 10. Promo 5-16, 11. Mladost 4-17, 12. Zrinjski 3-18.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana