Одлични кошаркаш Един Атић се вратио у Лакташе: Желим да наставим гдје сам стао

Дарко Драгичевић
Одлични кошаркаш Един Атић се вратио у Лакташе: Желим да наставим гдје сам стао

ЛАКТАШИ - Един Атић се вратио на мјесто успјеха. Након двије сезоне у Будућности, репрезентативац БиХ је опет обукао дрес Игокее у којој је провео можда и најбољу сезону у досадашњем дијелу каријере.

У сезони 2020/21. Атић је бриљирао и био један од најбољих кошаркаша тима у том периоду. Сад жели да понови те партије и помогне тиму у борби за што боље резултате.

- Драго ми је што се враћам у Игокеу. Договорили смо се о сарадњи веома брзо, а оно што ми посебно прија је да видим да су и челници клуба и људи око њега срећни што се враћам. То ми пуно значи јер знам да сам у првом мандату био одлично примљен, а сад желим да наставимо тамо гдје смо стали - истакао је Атић.

Игокеа је прошле сезоне имала турбулентну сезону која је на крају ипак крунисана опстанком у АБА лиги, а затим и титулом шампиона у БиХ. Оно што је битно да је тим заредао са побједама у финишу сезоне па је створена квалитетна база.

- Пратио сам их колико сам могао, видио сам да су имали доста проблема с повредама, било је и одлазака након добрих партија тако да је било осцилација. Али на крају су склопили опет добар тим и резултате тако да вјерујем да могу бити задовољни сезоном - истиче кошаркаш од кога се доста очекује у наредној сезони.

Екипа из Лакташа је већ кренула са стварањем тима. Доведен је Американац Стефан Муди те центар Зоран Николић. Екипа већ добија жељене контуре. Ријешене су неке од кључних позиција, а тренер Владимир Јовановић има јасне назнаке како ће екипа изгледати у наредном периоду.

- Већ сам разговарао с тренером око своје улоге у тиму, његових замисли и око саме екипе. Очекује нас опет борба на три фронта, тако да имамо жељу да се створи што квалитетнија екипа која би могла да оствари што бољи резултат у свим такмичењима. Наравно волио бих да се понови и можда чак и надогради та сезона 2020/21. кад смо играли заиста одлично. Што се мене тиче ту сам да помогнем тиму колико год могу и вјерујем да ћу испунити очекивања стручног штаба те оправдати свој повратак - истакао је Атић.

Атић је протекле двије сезоне играо за подгоричку Будућност.

- Искрено сам очекивао пуно боље резултате. Играо сам Еврокуп, али нисам у потпуности задовољан ни својим партијама. Иако сам давао максимум, као да се нисам потпуно уклопио. На крају могло је боље, освојили смо титулу, али памтићу само лијепе ствари - рекао је Атић.

У наредној сезони Игокеа ће опет играти на четири фронта, ФИБА лига шампиона, АБА лига, лига и Куп БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана