Odlični košarkaš Edin Atić se vratio u Laktaše: Želim da nastavim gdje sam stao

Darko Dragičević
Odlični košarkaš Edin Atić se vratio u Laktaše: Želim da nastavim gdje sam stao

LAKTAŠI - Edin Atić se vratio na mjesto uspjeha. Nakon dvije sezone u Budućnosti, reprezentativac BiH je opet obukao dres Igokee u kojoj je proveo možda i najbolju sezonu u dosadašnjem dijelu karijere.

U sezoni 2020/21. Atić je briljirao i bio jedan od najboljih košarkaša tima u tom periodu. Sad želi da ponovi te partije i pomogne timu u borbi za što bolje rezultate.

- Drago mi je što se vraćam u Igokeu. Dogovorili smo se o saradnji veoma brzo, a ono što mi posebno prija je da vidim da su i čelnici kluba i ljudi oko njega srećni što se vraćam. To mi puno znači jer znam da sam u prvom mandatu bio odlično primljen, a sad želim da nastavimo tamo gdje smo stali - istakao je Atić.

Igokea je prošle sezone imala turbulentnu sezonu koja je na kraju ipak krunisana opstankom u ABA ligi, a zatim i titulom šampiona u BiH. Ono što je bitno da je tim zaredao sa pobjedama u finišu sezone pa je stvorena kvalitetna baza.

- Pratio sam ih koliko sam mogao, vidio sam da su imali dosta problema s povredama, bilo je i odlazaka nakon dobrih partija tako da je bilo oscilacija. Ali na kraju su sklopili opet dobar tim i rezultate tako da vjerujem da mogu biti zadovoljni sezonom - ističe košarkaš od koga se dosta očekuje u narednoj sezoni.

Ekipa iz Laktaša je već krenula sa stvaranjem tima. Doveden je Amerikanac Stefan Mudi te centar Zoran Nikolić. Ekipa već dobija željene konture. Riješene su neke od ključnih pozicija, a trener Vladimir Jovanović ima jasne naznake kako će ekipa izgledati u narednom periodu.

- Već sam razgovarao s trenerom oko svoje uloge u timu, njegovih zamisli i oko same ekipe. Očekuje nas opet borba na tri fronta, tako da imamo želju da se stvori što kvalitetnija ekipa koja bi mogla da ostvari što bolji rezultat u svim takmičenjima. Naravno volio bih da se ponovi i možda čak i nadogradi ta sezona 2020/21. kad smo igrali zaista odlično. Što se mene tiče tu sam da pomognem timu koliko god mogu i vjerujem da ću ispuniti očekivanja stručnog štaba te opravdati svoj povratak - istakao je Atić.

Atić je protekle dvije sezone igrao za podgoričku Budućnost.

- Iskreno sam očekivao puno bolje rezultate. Igrao sam Evrokup, ali nisam u potpunosti zadovoljan ni svojim partijama. Iako sam davao maksimum, kao da se nisam potpuno uklopio. Na kraju moglo je bolje, osvojili smo titulu, ali pamtiću samo lijepe stvari - rekao je Atić.

U narednoj sezoni Igokea će opet igrati na četiri fronta, FIBA liga šampiona, ABA liga, liga i Kup BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana