Минесота прегазила Денвер, Јокић потпуно невидљив

Телеграф
Минесота прегазила Денвер, Јокић потпуно невидљив

Шампиону се круна озбиљно дрма и судећи по приказаном у прве двије полуфиналне утакмице - тешко ће се домаћи финала Западне Конференције! Јер, Минесота сада има 2:0 у серији против Денвера, и то након што су оба меча добили у гостима!

У овом другом су буквално прегазили Нагетсе и славили су резултатом 106:80 (28:20, 33:15, 21:25, 24:20), иако су играли без Рудија Гобера, једног од најбољих, који послије рођења сина није могао да стигне да се врати назад у Денвер.

Вукови су одбраном угушили Нагетсе, а колико су били доминантни говори и податак да је најбољи играч шампиона Никола Јокић тек у 28. минуту постао двоцифрен када је са линије пенала убацио 10. поен.

Јокић није имао рјешење за Неза Рида, полувријеме је завршио са осам поена, шест скокова и седам асистенција, док је на крају меча имао учинак од 16 поена, 16 скокова и осам асистенција. Али невидљивих, јер практично није имао никакав утицај на игру свог тима.

Минесота је кључан корак направила серијом 15:0, крајем прве и почетком друге четвртине, те је на семафору врло брзо стајало 39:22 послије тројке Александера-Вокера.

Управо су Александер-Вокер и Рид били "икс фактор" гостујућег тима и заједно су убацили седам тројки до средине треће четвртине, а тамо је већ било +30 за Вукове.

Карл-Ентони Таунс и Ентони Едвардс су, логично, доминирали цијели меч и на крају су обојица убацили по 27 поена., С тим да је овај први ухватио 12 скокова, а други имао седам асистенција. Рид и Александер-Вокер су додали по 14.

Нагетсима су, с друге стране, фалили баш поени са клупе. За разлику од прошле сезоне, када су Брус Браун и Џеф Грин доносили ту потребну енергију и поене као резервисти, овога пута чак ни они из прве петорке не могу да се саставе.

Ту, прије свега, мислимо на Џамала Мареја који је промашио скоро све. Ни Гордон се није прославио, иако је уписао солидан учинак. Међутим, Вукови су очигледно имали добру тактику да га пусте да шутира у првој дионици, док су на све остале обраћали пажњу.

Денвер је само једном водио на мечу, и то са 2:0 на старту. Потом је услиједило неколико изјендачења пре него што је Минеоста отишла на 11:6 и од тада нису испуштали предност.

Своју прилику да се врате у меч Нагетси су имали пред крај треће четвртине. Холидеј је погодио тројку за -22, да би Портер промашио свој шут за -19. Да је убацио, Нагетси би имали још минут и нешто да додатно смање разлику, поготово што Тимбервулвсима у тим тренуцима није ишло у нападу.

Овако, Минесота је са +22 ушла у посљедњу четвртину, да би Портер већ на старту исте имао два шута да смањи разлику на -16. Ипак, испалио је двије "цигле" и тако употпунио цијелу партију свог тима.

Јокић у тим тренуцима није био на паркету, као ни Мареј, али се ништа није промијенило ни када су се вратили. Едвардс је држао конце у рукама, Минесота је на пет минута до краја имала +25 и чекао се само крај како би се серија и званично у суботу пребацила у Минеаполис.

Гордон је на крају са 20 поена био најефикаснији у редовима Нагетса, док је Џастин Холидеј једини још, уз Јокића наравно, био двоцифрен. Портер је убацио девет, Мареј осам поена и 12 скокова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана