Minesota pregazila Denver, Jokić potpuno nevidljiv

Telegraf
Minesota pregazila Denver, Jokić potpuno nevidljiv

Šampionu se kruna ozbiljno drma i sudeći po prikazanom u prve dvije polufinalne utakmice - teško će se domaći finala Zapadne Konferencije! Jer, Minesota sada ima 2:0 u seriji protiv Denvera, i to nakon što su oba meča dobili u gostima!

U ovom drugom su bukvalno pregazili Nagetse i slavili su rezultatom 106:80 (28:20, 33:15, 21:25, 24:20), iako su igrali bez Rudija Gobera, jednog od najboljih, koji poslije rođenja sina nije mogao da stigne da se vrati nazad u Denver.

Vukovi su odbranom ugušili Nagetse, a koliko su bili dominantni govori i podatak da je najbolji igrač šampiona Nikola Jokić tek u 28. minutu postao dvocifren kada je sa linije penala ubacio 10. poen.

Jokić nije imao rješenje za Neza Rida, poluvrijeme je završio sa osam poena, šest skokova i sedam asistencija, dok je na kraju meča imao učinak od 16 poena, 16 skokova i osam asistencija. Ali nevidljivih, jer praktično nije imao nikakav uticaj na igru svog tima.

Minesota je ključan korak napravila serijom 15:0, krajem prve i početkom druge četvrtine, te je na semaforu vrlo brzo stajalo 39:22 poslije trojke Aleksandera-Vokera.

Upravo su Aleksander-Voker i Rid bili "iks faktor" gostujućeg tima i zajedno su ubacili sedam trojki do sredine treće četvrtine, a tamo je već bilo +30 za Vukove.

Karl-Entoni Tauns i Entoni Edvards su, logično, dominirali cijeli meč i na kraju su obojica ubacili po 27 poena., S tim da je ovaj prvi uhvatio 12 skokova, a drugi imao sedam asistencija. Rid i Aleksander-Voker su dodali po 14.

Nagetsima su, s druge strane, falili baš poeni sa klupe. Za razliku od prošle sezone, kada su Brus Braun i Džef Grin donosili tu potrebnu energiju i poene kao rezervisti, ovoga puta čak ni oni iz prve petorke ne mogu da se sastave.

Tu, prije svega, mislimo na Džamala Mareja koji je promašio skoro sve. Ni Gordon se nije proslavio, iako je upisao solidan učinak. Međutim, Vukovi su očigledno imali dobru taktiku da ga puste da šutira u prvoj dionici, dok su na sve ostale obraćali pažnju.

Denver je samo jednom vodio na meču, i to sa 2:0 na startu. Potom je uslijedilo nekoliko izjendačenja pre nego što je Mineosta otišla na 11:6 i od tada nisu ispuštali prednost.

Svoju priliku da se vrate u meč Nagetsi su imali pred kraj treće četvrtine. Holidej je pogodio trojku za -22, da bi Porter promašio svoj šut za -19. Da je ubacio, Nagetsi bi imali još minut i nešto da dodatno smanje razliku, pogotovo što Timbervulvsima u tim trenucima nije išlo u napadu.

Ovako, Minesota je sa +22 ušla u posljednju četvrtinu, da bi Porter već na startu iste imao dva šuta da smanji razliku na -16. Ipak, ispalio je dvije "cigle" i tako upotpunio cijelu partiju svog tima.

Jokić u tim trenucima nije bio na parketu, kao ni Marej, ali se ništa nije promijenilo ni kada su se vratili. Edvards je držao konce u rukama, Minesota je na pet minuta do kraja imala +25 i čekao se samo kraj kako bi se serija i zvanično u subotu prebacila u Mineapolis.

Gordon je na kraju sa 20 poena bio najefikasniji u redovima Nagetsa, dok je Džastin Holidej jedini još, uz Jokića naravno, bio dvocifren. Porter je ubacio devet, Marej osam poena i 12 skokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana