Кошаркашка Лига за опстанак БиХ, шесто коло: Леотар пребринуо бриге

Милан Зубовић
Кошаркашка Лига за опстанак БиХ, шесто коло: Леотар пребринуо бриге

ТРЕБИЊЕ - Све три клуба из Републике Српске уписала су побједе у шестом колу Лиге за опстанак БиХ. Леотар је на свом терену надиграо Орловик са 104:101 након продужетка (93:93), Славија је тројком у посљедњој секунди била боља од Прома (73:72), док је велики посао одрадио Приједор-Спартак побједом против директног конкурента Посушја (103:75). 

Требињци су овим слављем скоро сигурно обезбиједили опстанак, а до њега су дошли у драматичној завршници. Марко Рикало је 13 секунди до краја утакмице погодио само прво слободно бацање за 93:91, да би Рамо Ризвић 11 секунди до краја погодио оба слободна бацања за 93:93. Домаћин није искористио посљедњи напад и отишло се у продужетак током којег је Леотар био бољи тим и највише захваљујући Божи Ђурасовићу дошао до побједе. 

- Орловик је током целе сезоне показао квалитет и увек смо са њима играли на један-два поседа, баш као и сада. Утакмица је била јако занимљива и максимално мотивисани смо је дочекали јер смо знали шта нам доноси. Квалитет противника се јасно види, ту су искусни Прелџић и Ризвић, који су знали да казне све наше грешке. Ипак, били смо доста расположени у нападу и дошли до победе - рекао је тренер Леотара Марко Ичелић за "Глас Српске. 

Марко Рикало са 21 понеом био је најбољи код побједника, док су Срђан Милановић и Дејан Шакотић додали по 18. До краја такмичења остала су још четири кола. Леотар ће угостити Посушје, гостовати код Приједор-Спартака и Прома, док ће у посљедњем колу дочекати Славију. 

- Током овог другог дела првенства није било страха хоћемо ли изборити опстанак јер смо свесни свог рада и квалитета. Везали смо две победе, имамо учинак 3-3 и верујем да смо обезбедили наступ у Лиги БиХ и наредне сезоне. Ипак, морам истаћи да је веома напорно играти у ритму среда - субота са доста путовања и за такво такмичење потребан је шири ростер. У само месец дана одиграћемо десет утакмица, што је превише за све играче. Ипак, смогли смо снаге и мотива да славимо у веома битном мечу по нас - навео је Ичелић. 

Пласман: 1. Орловик 13-15, 2. Леотар 12-16, 3. Промо 11-17, 4. Славија 9-19, 5. Посушје 9-19, 6. Приједор-Спартак 8-20. 

Славија и Приједор

Тројком Душана Елеза 11 секунди прије краја Славија је славила против Прома, а исти играч је са 20 поена био најефикаснији појединац. Пратио га је Дарко Дамјановић са десет поена. Екипа из Источног Сарајева направила је велики корак ка опстанку чему се нада и Приједор-Спартак који је на свом терену био убједљив против Посушја које је сада у врло незгодној ситуацији. Приједорчане су предводили Бојан Лулић са 17 и Немања Станковић са 15 поена. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана