Košarkaška Liga za opstanak BiH, šesto kolo: Leotar prebrinuo brige

Milan Zubović
Košarkaška Liga za opstanak BiH, šesto kolo: Leotar prebrinuo brige

TREBINjE - Sve tri kluba iz Republike Srpske upisala su pobjede u šestom kolu Lige za opstanak BiH. Leotar je na svom terenu nadigrao Orlovik sa 104:101 nakon produžetka (93:93), Slavija je trojkom u posljednjoj sekundi bila bolja od Proma (73:72), dok je veliki posao odradio Prijedor-Spartak pobjedom protiv direktnog konkurenta Posušja (103:75). 

Trebinjci su ovim slavljem skoro sigurno obezbijedili opstanak, a do njega su došli u dramatičnoj završnici. Marko Rikalo je 13 sekundi do kraja utakmice pogodio samo prvo slobodno bacanje za 93:91, da bi Ramo Rizvić 11 sekundi do kraja pogodio oba slobodna bacanja za 93:93. Domaćin nije iskoristio posljednji napad i otišlo se u produžetak tokom kojeg je Leotar bio bolji tim i najviše zahvaljujući Boži Đurasoviću došao do pobjede. 

- Orlovik je tokom cele sezone pokazao kvalitet i uvek smo sa njima igrali na jedan-dva poseda, baš kao i sada. Utakmica je bila jako zanimljiva i maksimalno motivisani smo je dočekali jer smo znali šta nam donosi. Kvalitet protivnika se jasno vidi, tu su iskusni Preldžić i Rizvić, koji su znali da kazne sve naše greške. Ipak, bili smo dosta raspoloženi u napadu i došli do pobede - rekao je trener Leotara Marko Ičelić za "Glas Srpske. 

Marko Rikalo sa 21 poneom bio je najbolji kod pobjednika, dok su Srđan Milanović i Dejan Šakotić dodali po 18. Do kraja takmičenja ostala su još četiri kola. Leotar će ugostiti Posušje, gostovati kod Prijedor-Spartaka i Proma, dok će u posljednjem kolu dočekati Slaviju. 

- Tokom ovog drugog dela prvenstva nije bilo straha hoćemo li izboriti opstanak jer smo svesni svog rada i kvaliteta. Vezali smo dve pobede, imamo učinak 3-3 i verujem da smo obezbedili nastup u Ligi BiH i naredne sezone. Ipak, moram istaći da je veoma naporno igrati u ritmu sreda - subota sa dosta putovanja i za takvo takmičenje potreban je širi roster. U samo mesec dana odigraćemo deset utakmica, što je previše za sve igrače. Ipak, smogli smo snage i motiva da slavimo u veoma bitnom meču po nas - naveo je Ičelić. 

Plasman: 1. Orlovik 13-15, 2. Leotar 12-16, 3. Promo 11-17, 4. Slavija 9-19, 5. Posušje 9-19, 6. Prijedor-Spartak 8-20. 

Slavija i Prijedor

Trojkom Dušana Eleza 11 sekundi prije kraja Slavija je slavila protiv Proma, a isti igrač je sa 20 poena bio najefikasniji pojedinac. Pratio ga je Darko Damjanović sa deset poena. Ekipa iz Istočnog Sarajeva napravila je veliki korak ka opstanku čemu se nada i Prijedor-Spartak koji je na svom terenu bio ubjedljiv protiv Posušja koje je sada u vrlo nezgodnoj situaciji. Prijedorčane su predvodili Bojan Lulić sa 17 i Nemanja Stanković sa 15 poena. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana