Кошаркаши Борца почели с припремама - Кашћелан: Млади ће добити шансу

Дарко Драгичевић
Кошаркаши Борца почели с припремама - Кашћелан: Млади ће добити шансу

БАЊАЛУКА - Кошаркаши Борца почели су припреме за нову сезону у којој ће екипа имати мањи буџет и први циљ биће афирмација младих играча.

Управо најмлађи су први почели с радом како би се током августа наметнули тренеру Зорану Кашћелану који ће и наредне сезоне водити бањалучки тим. Старији првотимци, као и новајлије кренуће наредног понедјељка. Капитен Срђан Гаврић је продужио сарадњу док се у тим из Металца враћа Радош Шешлија који је већ играо за Борац у сезони 2021/22. Такође, појачање је плејмејкер Џејрод Вест, који је завршио колеџ Маршал. У каријери је још играо за Луисвил Кардиналсе, Нелсон Џајантсе, њемачки Бајројт те грчки Кардицас. Тренер Зоран Кашћелан истиче да ће сви имати шансу да се докажу током припрема.

- Прву седмицу желимо искористити да дамо шансу нашим младим играчима, као и кошаркашима који ће доћи на пробу. Старији играчи и сениори с којима ћемо да потпишемо у наредном периоду почеће са радом 14. августа. Цијели август планиран је за квалитетан рад и подизање физичке спреме на ваљан ниво како би се онда кренуло с пријатељским утакмицама - истакао је Кашћелан.

Протекле сезоне Борац је остварио сјајне резултате у првенству БиХ, те АБА 2 лиги. Поред тога већина кошаркаша је направила напредак те су многи пронашли боље ангажмане.

- То је најбоља позивница за све играче да дођу у наш клуб. За сезону и по колико сам овдје Борац је показао да је права средина за афирмацију младих, али и искуснијих играча гдје смо сви напредовали. Неки старији играчи су направили искорак, остварили добре ангажмане након партија у Борцу. Није тајна да ћемо имати мањи буџет него прошле године, али исто тако тражимо младе играче  жељне доказивања и спремне да крвавим и посвећеним радом извуку максимум из наредне сезоне. У ходу ћемо рјешавати питање носилаца игре. Млађи играчи имаће прилику и простора да се наметну па је на њима да ту шансу искористе што је боље могуће - додао је тренер Борца.

Бањалучани ће у новој сезони имати мањи буџет, а након формирања тима биће познате и амбиције.

- Увијек истичем раст клуба организационо и спортски у протеклим сезонама, не само откако сам ја ту већ и раније откако је ова управа на чеку. Није реално очекивати да имамо квалитетан играчки кадар као прошле године, али да не идемо предалеко. Кад се формира буџет и створи екипа у складу с тим имаћемо и јасне амбиције. Волио бих да пуно младих играча бањалучких и из ове регије буду у тиму и да буду конкурентни за састав. Циљ је да из млађих селекција имамо што више првотимаца - истакао је Кашћелан на крају.

Прво на Динамик

Бањалучани ће готово цијели август радити на физичкој спреми, а с одигравањем мечева почеће 27. августа када ће дочекати Динамик. Четири дана касније планиран је дуел против Босне. Затим слиједе два меча против Цедевите јуниор 4. и 13. августа, а у плану је још један веома квалитетан турнир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана