Košarkaši Borca počeli s pripremama - Kašćelan: Mladi će dobiti šansu

Darko Dragičević
Košarkaši Borca počeli s pripremama - Kašćelan: Mladi će dobiti šansu

BANjALUKA - Košarkaši Borca počeli su pripreme za novu sezonu u kojoj će ekipa imati manji budžet i prvi cilj biće afirmacija mladih igrača.

Upravo najmlađi su prvi počeli s radom kako bi se tokom avgusta nametnuli treneru Zoranu Kašćelanu koji će i naredne sezone voditi banjalučki tim. Stariji prvotimci, kao i novajlije krenuće narednog ponedjeljka. Kapiten Srđan Gavrić je produžio saradnju dok se u tim iz Metalca vraća Radoš Šešlija koji je već igrao za Borac u sezoni 2021/22. Takođe, pojačanje je plejmejker Džejrod Vest, koji je završio koledž Maršal. U karijeri je još igrao za Luisvil Kardinalse, Nelson Džajantse, njemački Bajrojt te grčki Kardicas. Trener Zoran Kašćelan ističe da će svi imati šansu da se dokažu tokom priprema.

- Prvu sedmicu želimo iskoristiti da damo šansu našim mladim igračima, kao i košarkašima koji će doći na probu. Stariji igrači i seniori s kojima ćemo da potpišemo u narednom periodu počeće sa radom 14. avgusta. Cijeli avgust planiran je za kvalitetan rad i podizanje fizičke spreme na valjan nivo kako bi se onda krenulo s prijateljskim utakmicama - istakao je Kašćelan.

Protekle sezone Borac je ostvario sjajne rezultate u prvenstvu BiH, te ABA 2 ligi. Pored toga većina košarkaša je napravila napredak te su mnogi pronašli bolje angažmane.

- To je najbolja pozivnica za sve igrače da dođu u naš klub. Za sezonu i po koliko sam ovdje Borac je pokazao da je prava sredina za afirmaciju mladih, ali i iskusnijih igrača gdje smo svi napredovali. Neki stariji igrači su napravili iskorak, ostvarili dobre angažmane nakon partija u Borcu. Nije tajna da ćemo imati manji budžet nego prošle godine, ali isto tako tražimo mlade igrače  željne dokazivanja i spremne da krvavim i posvećenim radom izvuku maksimum iz naredne sezone. U hodu ćemo rješavati pitanje nosilaca igre. Mlađi igrači imaće priliku i prostora da se nametnu pa je na njima da tu šansu iskoriste što je bolje moguće - dodao je trener Borca.

Banjalučani će u novoj sezoni imati manji budžet, a nakon formiranja tima biće poznate i ambicije.

- Uvijek ističem rast kluba organizaciono i sportski u proteklim sezonama, ne samo otkako sam ja tu već i ranije otkako je ova uprava na čeku. Nije realno očekivati da imamo kvalitetan igrački kadar kao prošle godine, ali da ne idemo predaleko. Kad se formira budžet i stvori ekipa u skladu s tim imaćemo i jasne ambicije. Volio bih da puno mladih igrača banjalučkih i iz ove regije budu u timu i da budu konkurentni za sastav. Cilj je da iz mlađih selekcija imamo što više prvotimaca - istakao je Kašćelan na kraju.

Prvo na Dinamik

Banjalučani će gotovo cijeli avgust raditi na fizičkoj spremi, a s odigravanjem mečeva počeće 27. avgusta kada će dočekati Dinamik. Četiri dana kasnije planiran je duel protiv Bosne. Zatim slijede dva meča protiv Cedevite junior 4. i 13. avgusta, a u planu je još jedan veoma kvalitetan turnir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana