Кошаркаши Борца дочекују Младост у Лиги шест БиХ

МИЛАН ЗУБОВИЋ
Кошаркаши Борца дочекују Младост у Лиги шест БиХ

БАЊАЛУКА - Тренер Борца Зоран Кашћелан у великим је проблемима пред саму завршницу Лиге шест БиХ јер не може да рачуна на два веома битна кошаркаша у ротацији, Амсала Делалића и Сандија Грубелича.

Додатни проблем ствара чињеница да обојица покривају бековске позиције па је већ извршио прерасподјелу нових улога у екипи која ће вечерас од 20 часова угостити Младост у осмом колу.

Поред ове утакмице, бањалучком тиму до краја овог дијела такмичења остало је да одигра још два сусрета. Прво ће у суботу угостити Широки, док ће у посљедњем колу гостовати код Слободе. Широки је као првопласирани тим лигашког дијела такмичења остварио право наступа у АБА 2 лиги идуће сезоне, док ће други учесник из БиХ бити познат након плеј-офа. Игокеа ће играти у АБА лиги.

- Амсал је отишао у САД и жели да настави развијање на колеџу па има пробне тренинге. Такође, нема ни Грубелича за којег се надамо да би се могао опоравити до краја сезоне да одигра бар неку утакмицу за нас. То јесте велики проблем, али и без њих смо добили Игокеу у прошлом мечу, чиме смо показали карактер и квалитет јер су момци били храбри и вјеровали да можемо направити велики резултат. Била је то прва побједа Борца над Игокеом у Лакташима од када они играју у тој дворани, а није згорега поменути ни да је млади Никола Шарић сјајно одиграо - изјавио је тренер Борца Зоран Кашћелан за “Глас Српске”.

Борац је добио Младост све три пута ове сезоне и нада се да ће наставити у истом ритму.

- Очекујемо нови тријумф и да наставимо у истом ритму послије сјајне побједе у Лакташима. То треба да нам буде додатна мотивација за даље утакмице. Свјесни смо да не смије доћи до опуштања, што се често дешава младим екипама као што је наша, тако да морамо бити максимално спремни и на високом нивоу. Неко ће рећи да Младост не долази са императивом побједе јер нема шансе за плеј-оф, али та екипа има довољно искуства да казни свако наше опуштање и направи нам проблеме. Зато морамо бити концентрисани свих 40 минута. Надам се и добром одзиву публике да нам помогне сада када је најбитније и да нам додатну енергију те буде додатни имплус са трибина - навео је Кашћелан.

Игокеа

Актуелни шампион Игокеа гостоваће код Слободе у сриједу од 20 часова у осмом колу, док ће се истог дана од 19 сати састати Широки и Босна. Пласман: 1. Игокеа 5-2, 2. Борац 5-2, 3. Босна 4-3, 4. Широки 4-3, 5. Слобода 3-4, 6. Младост 0-7.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана