Košarkaši Borca dočekuju Mladost u Ligi šest BiH

MILAN ZUBOVIĆ
Košarkaši Borca dočekuju Mladost u Ligi šest BiH

BANjALUKA - Trener Borca Zoran Kašćelan u velikim je problemima pred samu završnicu Lige šest BiH jer ne može da računa na dva veoma bitna košarkaša u rotaciji, Amsala Delalića i Sandija Grubeliča.

Dodatni problem stvara činjenica da obojica pokrivaju bekovske pozicije pa je već izvršio preraspodjelu novih uloga u ekipi koja će večeras od 20 časova ugostiti Mladost u osmom kolu.

Pored ove utakmice, banjalučkom timu do kraja ovog dijela takmičenja ostalo je da odigra još dva susreta. Prvo će u subotu ugostiti Široki, dok će u posljednjem kolu gostovati kod Slobode. Široki je kao prvoplasirani tim ligaškog dijela takmičenja ostvario pravo nastupa u ABA 2 ligi iduće sezone, dok će drugi učesnik iz BiH biti poznat nakon plej-ofa. Igokea će igrati u ABA ligi.

- Amsal je otišao u SAD i želi da nastavi razvijanje na koledžu pa ima probne treninge. Takođe, nema ni Grubeliča za kojeg se nadamo da bi se mogao oporaviti do kraja sezone da odigra bar neku utakmicu za nas. To jeste veliki problem, ali i bez njih smo dobili Igokeu u prošlom meču, čime smo pokazali karakter i kvalitet jer su momci bili hrabri i vjerovali da možemo napraviti veliki rezultat. Bila je to prva pobjeda Borca nad Igokeom u Laktašima od kada oni igraju u toj dvorani, a nije zgorega pomenuti ni da je mladi Nikola Šarić sjajno odigrao - izjavio je trener Borca Zoran Kašćelan za “Glas Srpske”.

Borac je dobio Mladost sve tri puta ove sezone i nada se da će nastaviti u istom ritmu.

- Očekujemo novi trijumf i da nastavimo u istom ritmu poslije sjajne pobjede u Laktašima. To treba da nam bude dodatna motivacija za dalje utakmice. Svjesni smo da ne smije doći do opuštanja, što se često dešava mladim ekipama kao što je naša, tako da moramo biti maksimalno spremni i na visokom nivou. Neko će reći da Mladost ne dolazi sa imperativom pobjede jer nema šanse za plej-of, ali ta ekipa ima dovoljno iskustva da kazni svako naše opuštanje i napravi nam probleme. Zato moramo biti koncentrisani svih 40 minuta. Nadam se i dobrom odzivu publike da nam pomogne sada kada je najbitnije i da nam dodatnu energiju te bude dodatni implus sa tribina - naveo je Kašćelan.

Igokea

Aktuelni šampion Igokea gostovaće kod Slobode u srijedu od 20 časova u osmom kolu, dok će se istog dana od 19 sati sastati Široki i Bosna. Plasman: 1. Igokea 5-2, 2. Borac 5-2, 3. Bosna 4-3, 4. Široki 4-3, 5. Sloboda 3-4, 6. Mladost 0-7.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana