Ко су највећи ривали Јокићу до трећег МВП признања?

ГС
Ко су највећи ривали Јокићу до трећег МВП признања?

Никола Јокић све је ближи трећој МВП титули. За то ће се борити са Луком Дончићем и Шејом Гилџусом-Александером.

Никола Јокић близу је да освоји своје треће МВП признање. И званично је ушао у најужи избор за споменуто признање. За то ће се борити са још двојицом играча - Луком Дончићем (Далас) и Шејом Гилџусом-Александером (Оклахома). Центар Денвера је главни фаворит за награду.

Прије неколико дана испливао је и један од спискова гласова новинар и на њему је Никола добио 14 од 17 гласова. Он ове сезоне просјечно биљежи 26,4 поена, 12,4 скока и 9 асистенција по мечу. И у плеј-офу је кренуо фантастично, дао је 32 поена, уз 12 ухваћених лопти и 7 асистенција у побједи против Лејкерса на старту серије. И други меч игра се у Денверу, па се потом тимови селе у Лос Анђелес на двије утакмице.

Објављени су спискови и за остале награде. За тренера године кандидати су Марк Дајгналт (Оклахома), Џамал Мозли (Орландо) и Крис Финч (Минесота) и ту је први фаворит Дајгналт. За рукија године кандидати су Виктор Вембањама (Сан Антонио), Брендон Милер (Шарлот) и Чет Холмгрен (Оклахома), први фаворит је Француз из Спарса. За дефанзивца године на списку су Руди Гобер (Минесота), Виктор Вембањама (Сан Антонио) и Бем Адебајо (Мајами) и ту је фаворит Француз, али из редова "вукова". За награду "Шести играч" за коју је кандидат био и Богдан Богдановић издвојили су се Боби Портис (Милвоки), Малик Монк (Сакраменто) и Наз Рид (Минесота), а у тој категорији наводно је у предности играч Кингса.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана