Ko su najveći rivali Jokiću do trećeg MVP priznanja?

GS
Ko su najveći rivali Jokiću do trećeg MVP priznanja?

Nikola Jokić sve je bliži trećoj MVP tituli. Za to će se boriti sa Lukom Dončićem i Šejom Gildžusom-Aleksanderom.

Nikola Jokić blizu je da osvoji svoje treće MVP priznanje. I zvanično je ušao u najuži izbor za spomenuto priznanje. Za to će se boriti sa još dvojicom igrača - Lukom Dončićem (Dalas) i Šejom Gildžusom-Aleksanderom (Oklahoma). Centar Denvera je glavni favorit za nagradu.

Prije nekoliko dana isplivao je i jedan od spiskova glasova novinar i na njemu je Nikola dobio 14 od 17 glasova. On ove sezone prosječno bilježi 26,4 poena, 12,4 skoka i 9 asistencija po meču. I u plej-ofu je krenuo fantastično, dao je 32 poena, uz 12 uhvaćenih lopti i 7 asistencija u pobjedi protiv Lejkersa na startu serije. I drugi meč igra se u Denveru, pa se potom timovi sele u Los Anđeles na dvije utakmice.

Objavljeni su spiskovi i za ostale nagrade. Za trenera godine kandidati su Mark Dajgnalt (Oklahoma), Džamal Mozli (Orlando) i Kris Finč (Minesota) i tu je prvi favorit Dajgnalt. Za rukija godine kandidati su Viktor Vembanjama (San Antonio), Brendon Miler (Šarlot) i Čet Holmgren (Oklahoma), prvi favorit je Francuz iz Sparsa. Za defanzivca godine na spisku su Rudi Gober (Minesota), Viktor Vembanjama (San Antonio) i Bem Adebajo (Majami) i tu je favorit Francuz, ali iz redova "vukova". Za nagradu "Šesti igrač" za koju je kandidat bio i Bogdan Bogdanović izdvojili su se Bobi Portis (Milvoki), Malik Monk (Sakramento) i Naz Rid (Minesota), a u toj kategoriji navodno je u prednosti igrač Kingsa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana