Јуниори Игокее претплаћени на треће мјесто

Милан Зубовић
Јуниори Игокее претплаћени на треће мјесто

НОВИ ПАЗАР - Јуниорски тим Игокее као да је претплаћен на треће мјесто у АБА лиги. Момци из Александровца по шести пут су стигли до бронзаних медаља након што су то урадили 2018, 2019, 2021, 2022. и 2023. године.

До трећег мјеста и бронзаних медаља стигли су након побједе против Цибоне резултатом 75:61. Андреј Ачимовић имао дабл-дабл учинак 18 поена и 12 скокова док је Огњен Станковић постигао 21 поен и био изабран у идеалну петорку завршног турнира заједно са Давидом Мирковићем (Студентски центар), Борном Катановићем (Цибона) те Урошом Крофличем и Богољубом Марковићем (Мега) који је проглешен за најкориснијег играча. Игокеа је у полуфиналу поражена од Студентског центра (68:78) од којег је у финалу била боља Мега са 79:60 и тако везала четврту титулу.

Након што су до трећег мјеста екипу водили Жарко Милаковић, Александар Ћикић и Слободан Кецман сада је то за руком пошло Борису Јокановићу.

- На завршни турнир у Нови Пазар отишли смо ослабљени неиграњем два члана стартне петорке Огњена Радошића и Луке Јовичића  што нам је одмах направило проблеме. Лоше смо отворили полуфиналну утакмицу са Студентским центром и ствари се нису одвијале онако како смо их замислили, а на то се надовезао и слаб шут за три поена, јер смо погодили само једну тројку из 14 покушаја. Као да нисмо имали енергије и дозволили им превелики број скокова па су заслужено побиједили. Ипак, дан касније добро смо одреаговали против Цибоне иако на том мечу нисам могао да рачунам на Василија Стојића који је имао температуру. Дефанзивно смо били много бољи, поправили скок те смо заслужено славили - рекао је Јокановић за "Глас Српске".

Није имао много разлога за жаљење.

- Када се подвуче линија, треће мјесто је добар резултат и нема разлога за незадовољство. Били смо најмлађа екипа на турниру и у саставу смо имали неколико кадета што нас веома много радује јер ће они наредне сезоне имати право наступа и желимо да одемо корак даље. Станковић је члан иделаног тима што је лијепа ствар за њега и клуб, али су и остали момци дали велики допринос овом резултату - додао је Јокановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана