Juniori Igokee pretplaćeni na treće mjesto

Milan Zubović
Juniori Igokee pretplaćeni na treće mjesto

NOVI PAZAR - Juniorski tim Igokee kao da je pretplaćen na treće mjesto u ABA ligi. Momci iz Aleksandrovca po šesti put su stigli do bronzanih medalja nakon što su to uradili 2018, 2019, 2021, 2022. i 2023. godine.

Do trećeg mjesta i bronzanih medalja stigli su nakon pobjede protiv Cibone rezultatom 75:61. Andrej Ačimović imao dabl-dabl učinak 18 poena i 12 skokova dok je Ognjen Stanković postigao 21 poen i bio izabran u idealnu petorku završnog turnira zajedno sa Davidom Mirkovićem (Studentski centar), Bornom Katanovićem (Cibona) te Urošom Krofličem i Bogoljubom Markovićem (Mega) koji je proglešen za najkorisnijeg igrača. Igokea je u polufinalu poražena od Studentskog centra (68:78) od kojeg je u finalu bila bolja Mega sa 79:60 i tako vezala četvrtu titulu.

Nakon što su do trećeg mjesta ekipu vodili Žarko Milaković, Aleksandar Ćikić i Slobodan Kecman sada je to za rukom pošlo Borisu Jokanoviću.

- Na završni turnir u Novi Pazar otišli smo oslabljeni neigranjem dva člana startne petorke Ognjena Radošića i Luke Jovičića  što nam je odmah napravilo probleme. Loše smo otvorili polufinalnu utakmicu sa Studentskim centrom i stvari se nisu odvijale onako kako smo ih zamislili, a na to se nadovezao i slab šut za tri poena, jer smo pogodili samo jednu trojku iz 14 pokušaja. Kao da nismo imali energije i dozvolili im preveliki broj skokova pa su zasluženo pobijedili. Ipak, dan kasnije dobro smo odreagovali protiv Cibone iako na tom meču nisam mogao da računam na Vasilija Stojića koji je imao temperaturu. Defanzivno smo bili mnogo bolji, popravili skok te smo zasluženo slavili - rekao je Jokanović za "Glas Srpske".

Nije imao mnogo razloga za žaljenje.

- Kada se podvuče linija, treće mjesto je dobar rezultat i nema razloga za nezadovoljstvo. Bili smo najmlađa ekipa na turniru i u sastavu smo imali nekoliko kadeta što nas veoma mnogo raduje jer će oni naredne sezone imati pravo nastupa i želimo da odemo korak dalje. Stanković je član idelanog tima što je lijepa stvar za njega i klub, ali su i ostali momci dali veliki doprinos ovom rezultatu - dodao je Jokanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana