Игокеа везала другу побједу у АБА лиги: Назире се мирна лука

Милан Зубовић
Игокеа везала другу побједу у АБА лиги: Назире се мирна лука

СКОПЉЕ - Другу побједу у низу изборили су кошаркаши Игокее који су у 22. колу АБА лиге надиграли МЗТ резултатом 84:78.

Овим тријумфом Александровчани су направили велики корак ка опстанку, јер су побиједили директног ривала, којег са клупе предводи њихов бивши тренер Драган Николић и оставили га на посљедњем мјесту табеле. Само на почетку сезоне Игокеа је везала три побједе када је заредом добила Мегу, Борац и Сплит, а послије тога никада није славила два пута заредом, све до сада. Послије прве побједе над МЗТ-ом ове сезоне услиједила је црна серија пораза која је трајала десет утакмица, а сада се у табору Игокее надају да ће ово бити почетак серије побједа.

- Честитам играчима на вредној победи. Очекивали смо овакву тешку утакмицу јер је МЗТ незгодна екипа на домаћем терену која се грчевито бори за опстанак. Моји играчи су одиграли са доста концентрације у последњој четвртини и нисмо играли нашу најбољу кошарку три четвртине. Ипак, на крају свега тога ми је драго да смо дошли до победе. Посебно ми је драго што смо то урадили са момком који је 2005. годиште на терену (Огњен Станковић) и морам да га похвалим за храброст - изјавио је Јовановић.

Мирна лука полако се назире док мјесто у плеј-офу остаје у магли, мада би га се чета Владимира Јовановића могла докопати уз поклапање резултата осталих тимова. На руку јој иду мечеви са директним конкурентима за осму позицију, а до краја их очекују мечеви са Задром, Цибоном, Партизаном, Студентским центром и Морнаром.

- Настављамо даље, требала нам је ова победа. Из самопоуздања смо извукли максимум, јер смо били ослабљени за Драгана Милосављевића, који је веома битан за нашу игру и на крају смо заслужено победили - рекао је Јовановић чија екипа има седам побједа и 14 пораза те један одгођен меч.

Пласман: 1. Партизан 19-2, 2. Црвена звезда 17-3, 3. Будућност 15-6, 4. Цедевита Олимпија 15-6, 5. ФМП 13-9, 6. Задар 10-12, 7. Мега 10-11, 8. Студентски центар 10-11, 9. Сплит 9-13, 10. Цибона 8-14, 11. Игокеа 7-14, 12. Морнар 7-14, 13. Борац 5-16, 14. МЗТ 4-18.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана