Igokea vezala drugu pobjedu u ABA ligi: Nazire se mirna luka

Milan Zubović
Igokea vezala drugu pobjedu u ABA ligi: Nazire se mirna luka

SKOPLjE - Drugu pobjedu u nizu izborili su košarkaši Igokee koji su u 22. kolu ABA lige nadigrali MZT rezultatom 84:78.

Ovim trijumfom Aleksandrovčani su napravili veliki korak ka opstanku, jer su pobijedili direktnog rivala, kojeg sa klupe predvodi njihov bivši trener Dragan Nikolić i ostavili ga na posljednjem mjestu tabele. Samo na početku sezone Igokea je vezala tri pobjede kada je zaredom dobila Megu, Borac i Split, a poslije toga nikada nije slavila dva puta zaredom, sve do sada. Poslije prve pobjede nad MZT-om ove sezone uslijedila je crna serija poraza koja je trajala deset utakmica, a sada se u taboru Igokee nadaju da će ovo biti početak serije pobjeda.

- Čestitam igračima na vrednoj pobedi. Očekivali smo ovakvu tešku utakmicu jer je MZT nezgodna ekipa na domaćem terenu koja se grčevito bori za opstanak. Moji igrači su odigrali sa dosta koncentracije u poslednjoj četvrtini i nismo igrali našu najbolju košarku tri četvrtine. Ipak, na kraju svega toga mi je drago da smo došli do pobede. Posebno mi je drago što smo to uradili sa momkom koji je 2005. godište na terenu (Ognjen Stanković) i moram da ga pohvalim za hrabrost - izjavio je Jovanović.

Mirna luka polako se nazire dok mjesto u plej-ofu ostaje u magli, mada bi ga se četa Vladimira Jovanovića mogla dokopati uz poklapanje rezultata ostalih timova. Na ruku joj idu mečevi sa direktnim konkurentima za osmu poziciju, a do kraja ih očekuju mečevi sa Zadrom, Cibonom, Partizanom, Studentskim centrom i Mornarom.

- Nastavljamo dalje, trebala nam je ova pobeda. Iz samopouzdanja smo izvukli maksimum, jer smo bili oslabljeni za Dragana Milosavljevića, koji je veoma bitan za našu igru i na kraju smo zasluženo pobedili - rekao je Jovanović čija ekipa ima sedam pobjeda i 14 poraza te jedan odgođen meč.

Plasman: 1. Partizan 19-2, 2. Crvena zvezda 17-3, 3. Budućnost 15-6, 4. Cedevita Olimpija 15-6, 5. FMP 13-9, 6. Zadar 10-12, 7. Mega 10-11, 8. Studentski centar 10-11, 9. Split 9-13, 10. Cibona 8-14, 11. Igokea 7-14, 12. Mornar 7-14, 13. Borac 5-16, 14. MZT 4-18.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana