Игокеа гостује код Партизана у четвртфиналу плеј-офа АБА лиге: Десетковани на евролигаша

Милан Зубовић
Игокеа гостује код Партизана у четвртфиналу плеј-офа АБА лиге: Десетковани на евролигаша

ЛАКТАШИ - Тежак изазов је пред кошаркашима Игокее који ће вечерас од 18.30 часова гостовати код Партизана у првој утакмици четвртфинала плеј-офа АБА лиге. 

Лигашки дио такмичења екипа из Александровца завршила је на седмом мјесту табеле са учинком 13-13, што јој је за ривала донијело другопласирани Партизан који је имао скор 20-6. Чета тренера Владимира Јовановића претрпјела је велике промјене током сезоне у коју су ушли са великим амбицијама, првенствено у Лиги шампиона, гдје се нису прославили и уписали су свих шест пораза у групи. Ипак, на регионалном плану били су сјајни на почетку и дуго времена се држали у врху табеле. Међутим, осипање играчког кадра много се одразило на резултате па су пали на седму позицију. Сада се надају изненађењу у Београду гдје су већ славили ове сезоне, а тренер Јовановић има великих проблема са саставом тима. Прошлу утакмицу у Лиги БиХ пропустили су Драган Милосављевић и Никола Марић који су врло битни играчи у ротацији и њихов наступ је под великим знаком питања. 

- Чека нас утакмица у Београду против евролигаша о којем не би требало трошити пуно речи, ни на њихов ростер ни на стручни штаб. Они су фаворити против сваког противника тако и против нас, поготово ако узмемо ситуацију у којој смо сада. Имамо великих проблема са тимом и практично још не знам у ком саставу ћемо изаћи на паркет. Једноставно, немамо могућност да нешто више причамо о самој утакмици сем у смислу да ћемо покушати извући максимум из ситуације у којој се налазимо да на крају будемо задовољни са приказаним на терену - поручио је Јовановић. 

С друге стране, Партизан је разочарао у Евролиги гдје није изборио плеј-ин па све карте баца на регионално такмичење у којем жели да одбрани пехар и добије вајлд кард за наступ у елити. Слично размишљање као тренер Игокее има и играч Марио Накић који ће поднијети већи дио терета екипе. 

- Знамо против какве екипе играмо и идемо у Београд да се такмичимо са њима, да максимално мотивисано одговоримо на изазове и одиграмо најбољи могући меч те да покушамо победити ако нам се укаже прилика - навео је Накић. 

Реванш у недјељу

Друга утакмица четвртфиналне серије на распореду је у недјељу од 18 часова у Лакташима. Биће то поново спектакл какав је виђан сваки пут када су "црно-бијели" гостовали у Републици Српској тако да се и сада, без обзира на исход првог меча, тражи улазница више. Евентуални трећи сусрет на распореду је 28. априла. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана