Igokea gostuje kod Partizana u četvrtfinalu plej-ofa ABA lige: Desetkovani na evroligaša

Milan Zubović
Igokea gostuje kod Partizana u četvrtfinalu plej-ofa ABA lige: Desetkovani na evroligaša

LAKTAŠI - Težak izazov je pred košarkašima Igokee koji će večeras od 18.30 časova gostovati kod Partizana u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa ABA lige. 

Ligaški dio takmičenja ekipa iz Aleksandrovca završila je na sedmom mjestu tabele sa učinkom 13-13, što joj je za rivala donijelo drugoplasirani Partizan koji je imao skor 20-6. Četa trenera Vladimira Jovanovića pretrpjela je velike promjene tokom sezone u koju su ušli sa velikim ambicijama, prvenstveno u Ligi šampiona, gdje se nisu proslavili i upisali su svih šest poraza u grupi. Ipak, na regionalnom planu bili su sjajni na početku i dugo vremena se držali u vrhu tabele. Međutim, osipanje igračkog kadra mnogo se odrazilo na rezultate pa su pali na sedmu poziciju. Sada se nadaju iznenađenju u Beogradu gdje su već slavili ove sezone, a trener Jovanović ima velikih problema sa sastavom tima. Prošlu utakmicu u Ligi BiH propustili su Dragan Milosavljević i Nikola Marić koji su vrlo bitni igrači u rotaciji i njihov nastup je pod velikim znakom pitanja. 

- Čeka nas utakmica u Beogradu protiv evroligaša o kojem ne bi trebalo trošiti puno reči, ni na njihov roster ni na stručni štab. Oni su favoriti protiv svakog protivnika tako i protiv nas, pogotovo ako uzmemo situaciju u kojoj smo sada. Imamo velikih problema sa timom i praktično još ne znam u kom sastavu ćemo izaći na parket. Jednostavno, nemamo mogućnost da nešto više pričamo o samoj utakmici sem u smislu da ćemo pokušati izvući maksimum iz situacije u kojoj se nalazimo da na kraju budemo zadovoljni sa prikazanim na terenu - poručio je Jovanović. 

S druge strane, Partizan je razočarao u Evroligi gdje nije izborio plej-in pa sve karte baca na regionalno takmičenje u kojem želi da odbrani pehar i dobije vajld kard za nastup u eliti. Slično razmišljanje kao trener Igokee ima i igrač Mario Nakić koji će podnijeti veći dio tereta ekipe. 

- Znamo protiv kakve ekipe igramo i idemo u Beograd da se takmičimo sa njima, da maksimalno motivisano odgovorimo na izazove i odigramo najbolji mogući meč te da pokušamo pobediti ako nam se ukaže prilika - naveo je Nakić. 

Revanš u nedjelju

Druga utakmica četvrtfinalne serije na rasporedu je u nedjelju od 18 časova u Laktašima. Biće to ponovo spektakl kakav je viđan svaki put kada su "crno-bijeli" gostovali u Republici Srpskoj tako da se i sada, bez obzira na ishod prvog meča, traži ulaznica više. Eventualni treći susret na rasporedu je 28. aprila. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana