Игокеа гост МЗТ-у у АБА лиги: Код бившег тренера овјеравају опстанак

М. З.
Игокеа гост МЗТ-у у АБА лиги: Код бившег тренера овјеравају опстанак

ЛАКТАШИ - Другу повезану побједу кошаркаши Игокее тражиће у Скопљу код МЗТ-а. Утакмица 22. кола АБА лиге на распореду је у суботу од 17 часова, а евентуалним тријумфом гости би практично осигурали опстанак у регионалном такмичењу.

Александровчани су у прошлом колу прекинули низ од десет пораза који је започео управо послије меча са Скопљацима 4. децембра. Сада ће против бившег тренера Драгана Николића, који је крајем године преузео сјеверномакедонски тим, имати одличну прилику да пребрину бриге везане за наступ у елитном разреду регионалног такмичења. Сигурно је да их не очекује лагана утакмица јер МЗТ-у гори под ногама и држи посљедње мјесто на табели са четири побједе и 17 пораза, док је Игокеа на 12. мјесту са скором 6-14. Традиција је на страни гостију који су славили четири пута током шест гостовања у дворани “Јане Сандански”.

- Веома смо свесни ситуације и важности меча у смислу пласмана на табели. МЗТ је екипа која је показала да поседује квалитет на домаћем терену и да може добро одиграти и победити фаворита на папиру као што је то урадио против ФМП-а и Цедевита Олимпије. Променом тренера и доласком неких играча екипа има већу ширину, игра с већом енергијом и самопоуздањем ношена подршком публике. Када све то сагледам, свестан сам да нас очекује велики изазов и тешка утакмица. Међутим, верујем да после победе над ФМП-ом, која нам је јако требала, можемо поново да славимо и то након доброг рада те да ћемо одиграти добру кошарку и показати да смо у узлазној путањи - рекао је тренер Игокее Владимир Јовановић.

Коста Кондић добија минуте на паркету и вјерује да ће се тријумфално вратити кући.

- Очекује нас врло битан меч против МЗТ-а који је показао да на свом терену игра јако добро тако да морамо имати исти приступ као у прошлом мечу против ФМП-а. То значи да свих 40 минута будемо фокусирани те урадимо оно што се од нас тражи и што увјежбавамо на тренингу - казао је Кондић.

Остали парови, субота: Цедевита Олимпија - Цибона (19), Будућност - Партизан (22. април), а у недјељу Борац - Мега (17), Црвена звезда - Студентски центар (19). Сплит - Морнар, ФМП - Задар (играно у петак).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана