Igokea gost MZT-u u ABA ligi: Kod bivšeg trenera ovjeravaju opstanak

M. Z.
Igokea gost MZT-u u ABA ligi: Kod bivšeg trenera ovjeravaju opstanak

LAKTAŠI - Drugu povezanu pobjedu košarkaši Igokee tražiće u Skoplju kod MZT-a. Utakmica 22. kola ABA lige na rasporedu je u subotu od 17 časova, a eventualnim trijumfom gosti bi praktično osigurali opstanak u regionalnom takmičenju.

Aleksandrovčani su u prošlom kolu prekinuli niz od deset poraza koji je započeo upravo poslije meča sa Skopljacima 4. decembra. Sada će protiv bivšeg trenera Dragana Nikolića, koji je krajem godine preuzeo sjevernomakedonski tim, imati odličnu priliku da prebrinu brige vezane za nastup u elitnom razredu regionalnog takmičenja. Sigurno je da ih ne očekuje lagana utakmica jer MZT-u gori pod nogama i drži posljednje mjesto na tabeli sa četiri pobjede i 17 poraza, dok je Igokea na 12. mjestu sa skorom 6-14. Tradicija je na strani gostiju koji su slavili četiri puta tokom šest gostovanja u dvorani “Jane Sandanski”.

- Veoma smo svesni situacije i važnosti meča u smislu plasmana na tabeli. MZT je ekipa koja je pokazala da poseduje kvalitet na domaćem terenu i da može dobro odigrati i pobediti favorita na papiru kao što je to uradio protiv FMP-a i Cedevita Olimpije. Promenom trenera i dolaskom nekih igrača ekipa ima veću širinu, igra s većom energijom i samopouzdanjem nošena podrškom publike. Kada sve to sagledam, svestan sam da nas očekuje veliki izazov i teška utakmica. Međutim, verujem da posle pobede nad FMP-om, koja nam je jako trebala, možemo ponovo da slavimo i to nakon dobrog rada te da ćemo odigrati dobru košarku i pokazati da smo u uzlaznoj putanji - rekao je trener Igokee Vladimir Jovanović.

Kosta Kondić dobija minute na parketu i vjeruje da će se trijumfalno vratiti kući.

- Očekuje nas vrlo bitan meč protiv MZT-a koji je pokazao da na svom terenu igra jako dobro tako da moramo imati isti pristup kao u prošlom meču protiv FMP-a. To znači da svih 40 minuta budemo fokusirani te uradimo ono što se od nas traži i što uvježbavamo na treningu - kazao je Kondić.

Ostali parovi, subota: Cedevita Olimpija - Cibona (19), Budućnost - Partizan (22. april), a u nedjelju Borac - Mega (17), Crvena zvezda - Studentski centar (19). Split - Mornar, FMP - Zadar (igrano u petak).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana