Хана Предојевић, кошаркашица Орлова: Круна сезоне у WABA

Милан Зубовић
Хана Предојевић, кошаркашица Орлова: Круна сезоне у WABA

ПОДГОРИЦА - Са бронзаним медаљама око врата кошаркашице Орлова вратиле су се са Фајнал фора WABA лиге. Дјевојке које са клупе предводи Весна Џувер направиле су подвиг и стигле до трећег мјеста у регионалном такмичењу.

У малом финалу Орлови су побиједили Слогу из Пожеге резултатом 70:60 и тако по други пут у историји клуба стигли до трећег мјеста, што им је за руком пошло прије двије године. Против тима из Србије предњачила је Александра Мужевић са 23 поена и 11 скокова, Хана Предојевић додала је 16, а Сафија Ли 14.

- Освајање трећег мјеста у WABA лиги за нас је велики успјех. Он представља круну ове сезоне у регионалном такмичењу, гдје смо након лигашког дијела такође били трећи и сада то потврдили. Славили смо у Подгорици, али нас право славље чека у Бањалуци - изјавила је Предојевићева за “Глас Српске”.

Слога им није лежала ове сезоне, јер су од ње поражени два пута.

- Добили су нас оба пута у лиги, а сада смо им се спортски осветили и то када је било најпотребније па је самим тим и много слађе. Већ смо заборавили та два пораза од њих и прославили побједу. Иако смо биле много уморне од полуфинала, успјеле смо да их добијемо. Веома смо срећне и задовољне након овог успјеха, којем смо се надале и за њега смо вриједно радиле током цијеле сезоне - навела је Предојевићева, која је била најбољи скакач Ф4.

Она и саиграчице су се надале да могу до финала. Ипак, Цеље је било прејако у полуфиналу (61:77), које је славило у финалу против домаћина турнира Будућности са 64:59.

- Полуфинале је баш било тешко. Сјајно смо се држале током 30 минута, али смо тада физички пале, док је и њихов квалитет дошао до изражаја. Цеље има 12 подједнако квалитетних играчица, што се показало у тих посљедњих десет минута, када нисмо имале одговор на њихову игру. Међутим, задовољне смо и таквом утакмицом, јер смо показале да напредујемо и помало им се приближавамо - истакла је Предојевићева.

Орлови неће имати паузу, јер већ сутра играју са Челиком у Лиги БиХ.

- Нема опуштања и већ нас чека Челик. Три су кола до краја, идемо да потврдимо прво мјесто и да одбранимо шампионску титулу и стигнемо до трећег трофеја у сезони - закључила је Предојевићева.

Честитке

Предсједник клуба Лука Лугоња поносан је на треће мјесто у WABA лиги.

- Стижу нам честитке са свих страна и лијепо је када неко препозна твој резултат. Ово је велики успјех за клуб, град и Републику Српску. Свака част дјевојкама које су дале све од себе и постигле велики резултат који ће трајно бити записан у историји клуба. Рад се исплатио, али још нисмо све завршили, јер нам преостаје борба за шампионску титулу у БиХ - рекао је Лугоња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана