Hana Predojević, košarkašica Orlova: Kruna sezone u WABA

Milan Zubović
Hana Predojević, košarkašica Orlova: Kruna sezone u WABA

PODGORICA - Sa bronzanim medaljama oko vrata košarkašice Orlova vratile su se sa Fajnal fora WABA lige. Djevojke koje sa klupe predvodi Vesna Džuver napravile su podvig i stigle do trećeg mjesta u regionalnom takmičenju.

U malom finalu Orlovi su pobijedili Slogu iz Požege rezultatom 70:60 i tako po drugi put u istoriji kluba stigli do trećeg mjesta, što im je za rukom pošlo prije dvije godine. Protiv tima iz Srbije prednjačila je Aleksandra Mužević sa 23 poena i 11 skokova, Hana Predojević dodala je 16, a Safija Li 14.

- Osvajanje trećeg mjesta u WABA ligi za nas je veliki uspjeh. On predstavlja krunu ove sezone u regionalnom takmičenju, gdje smo nakon ligaškog dijela takođe bili treći i sada to potvrdili. Slavili smo u Podgorici, ali nas pravo slavlje čeka u Banjaluci - izjavila je Predojevićeva za “Glas Srpske”.

Sloga im nije ležala ove sezone, jer su od nje poraženi dva puta.

- Dobili su nas oba puta u ligi, a sada smo im se sportski osvetili i to kada je bilo najpotrebnije pa je samim tim i mnogo slađe. Već smo zaboravili ta dva poraza od njih i proslavili pobjedu. Iako smo bile mnogo umorne od polufinala, uspjele smo da ih dobijemo. Veoma smo srećne i zadovoljne nakon ovog uspjeha, kojem smo se nadale i za njega smo vrijedno radile tokom cijele sezone - navela je Predojevićeva, koja je bila najbolji skakač F4.

Ona i saigračice su se nadale da mogu do finala. Ipak, Celje je bilo prejako u polufinalu (61:77), koje je slavilo u finalu protiv domaćina turnira Budućnosti sa 64:59.

- Polufinale je baš bilo teško. Sjajno smo se držale tokom 30 minuta, ali smo tada fizički pale, dok je i njihov kvalitet došao do izražaja. Celje ima 12 podjednako kvalitetnih igračica, što se pokazalo u tih posljednjih deset minuta, kada nismo imale odgovor na njihovu igru. Međutim, zadovoljne smo i takvom utakmicom, jer smo pokazale da napredujemo i pomalo im se približavamo - istakla je Predojevićeva.

Orlovi neće imati pauzu, jer već sutra igraju sa Čelikom u Ligi BiH.

- Nema opuštanja i već nas čeka Čelik. Tri su kola do kraja, idemo da potvrdimo prvo mjesto i da odbranimo šampionsku titulu i stignemo do trećeg trofeja u sezoni - zaključila je Predojevićeva.

Čestitke

Predsjednik kluba Luka Lugonja ponosan je na treće mjesto u WABA ligi.

- Stižu nam čestitke sa svih strana i lijepo je kada neko prepozna tvoj rezultat. Ovo je veliki uspjeh za klub, grad i Republiku Srpsku. Svaka čast djevojkama koje su dale sve od sebe i postigle veliki rezultat koji će trajno biti zapisan u istoriji kluba. Rad se isplatio, ali još nismo sve završili, jer nam preostaje borba za šampionsku titulu u BiH - rekao je Lugonja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana