Горан Грбовић говорио је о састанку Остоје Мијаиловића и Небојше Човића који је сам иницирао: "Није испоштовано..."

ГС
Горан Грбовић говорио је о састанку Остоје Мијаиловића и Небојше Човића који је сам иницирао: "Није испоштовано..."

Највећи српски кошаркашки клубови Партизан и Црвена звезда годинама нису у добрим односима, а исти је случај и са њиховим руководећима - Остојом Мијаиловићем и Небојшом Човићем. Има ли наде да би у будућности могли да пруже један другом руку и поразговарају о проблемима у српској кошарци?

Било је покушаја да се одрже састанци, али до њих на крају није дошло, открио је Горан Грбовић у интервјуу за "Спорт Клуб".

"Ја сам иницирао састанак, не могу прецизно да кажем када, али отприлике прије двије, три године, код мене у канцеларији, у Арени. Зашто да заједно не сједну два предсједника, два великана, да не кажем највећа клуба на овим просторима. Зар мислите да то не раде највиши челници Реала и Барселоне. Наравно да се нађу, јер увијек има и оно што се зове више од пуког клупског интереса. И, истина је да је нешто договорено, на ријеч, без „папира“, као и да је предсједник Партизана, послије неколико дана погазио и, проговорио, док други није неко вријеме одговарао", казао је бивши кошаркаш.

Актуелни директор "Арене", у којој данас играју и Партизан и Црвена звезда, поручује да би Партизан и Звезда удруженим снагама требало да "штите леђа" у АБА лиги, па и шире. Објаснио је и шта лично мисли о двојици предсједника "вјечитих" који су годинама у јако лошим односима, преноси Мондо.

"Много дуго знам Човића, који је пет деценија у нашој кошарци. Као што се зна да сам некада дуго играо за Партизан, у вријеме неких другачијих, џентлменских односа клубова. Мијаиловић је од јуче под обручима. Први има огромно искуство, лично, увијек бих га питао ако нешто не знам, нисам сигуран или слично. Није то ствар храњења нечијег ега. У питању је знање, а са друге стране непрепознавање. Немам илузија, наравно да Човић и те како штити клупске интересе, али је искрен по питању развоја српске кошарке. Мијаиловића много краће знам, па и он води рачуна о клупским „бенефитима“, али...", остао је недоречен Грбовић.

Такође, додаје и да је желио да се Мијаиловић и Човић састану управо због проблема у АБА лиги и да пронађу заједнички интерес, али је све пало у воду послије поменутог састанка: "Тада сам чуо веома паметне предлоге, са обје стране, па сам помислио да је пронађен двојни консензус, али... По старом је наставио Мијаиловић, а Човић је извесно вријеме ћутао, па... тако је, како је. На жалост. Могли су да крену неким другим путем, а не мало, мало, па ратовање".

Према његовим ријечима, таква динамика односа Партизана и Црвене звезде "чита" се и у Евролиги, гдје вјерује да челни људи такмичења које желе да играју "вјечити" сигурно виде да они тјерају инат једни другима. "Волио бих да руководства највећих српских клубова, још једном размисле о новом сусрету и, разговору", закључио је он.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана